18. juni 2019
Naturvejlleder Rasmus Elvekjær forklarer lidt om gæller, gat og grumset vand. Det hele sker i børnehøjde. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Naturvejlleder Rasmus Elvekjær forklarer lidt om gæller, gat og grumset vand. Det hele sker i børnehøjde. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bassin til »Klap en fisk« fik nyt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bassin til »Klap en fisk« fik nyt liv
Stevns - 12. august 2018 kl. 06:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rødvig: Den nye naturvejleder i Stevns Kommune, Rasmus Elvekjær, var helt overvældet over, hvor mange børn, forældre samt andre interesserede, der dukkede op ved bassin-kanten, da han gik i gang med at fortælle om livet på det lave vand med udgangspunkt i klap-en-fisk-anlægget i lystbådehavnen i Rødvig.

Man må sige, at med dette arrangement, så kom anlægget, der efterhånden har ligget nogle år i Rødvig, til sin fulde ret.

Elvekjær var tydeligvis god til at fange børnenes opmærksomhed samt ikke mindst aktivere dem, da han forklarede om de mange forskellige fiskearter og former for liv bassinet, der denne dag var et mikrokosmos for det åbne hav lige uden på den anden side af molen.

Der blev talt om grumset vand, gæller og gat samt ikke mindst svømmeblæren, der er så vigtig en bestanddel i en fiskekrop.

- Må jeg også røre?, blev der flere gang spurgt under DAGBLADETs besøg.

Alle fik lov til både at røre og klappe på denne dag.

Dette var et enkeltstående arrangement i forbindelse med Smag på Stevns i lørdags, men en opfordring her fra skal lyde til at gøre dette til et fast, ugentligt indslag på havnen næste sommer. I den sammenhæng kan undertegnede oplyse, at man i Hundested har et lignende - dog noget større - anlæg, som hele sommeren på daglig basis er bemandet med biologer fra 10-16. Det tiltrækker rigtigt mange på de kanter.

erni

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk