4. august 2020
Kardiolog Jakob Hartvig Thomsen trak mange interesserede af huse, da han holdt foredrag i Hårlev. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Kardiolog Jakob Hartvig Thomsen trak mange interesserede af huse, da han holdt foredrag i Hårlev. Privatfoto
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Atrieflimren gik lige i hjertet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Atrieflimren gik lige i hjertet
Stevns - 11. november 2019 kl. 19:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hjerteforeningen Stevns og Hjerteforeningen Stevns Motionsklub ramte plet, da man torsdag aften afviklede et foredrag om hjertesygdommen atrieflimren. Det blev et stort tilløbsstykke. Ikke mindre end 100 tilhørere havde fundet vej til Sundheds- og Frivillighedscentret i Hårlev.

Aftenen blev indledt at Preben Hansen, der er formand for begge foreninger. I hans velkomsttale blev der udtrykt glæde over det store fremmøde, men samtidig blev der også fremført en stor opfordring til at deltage i det lokale frivillige arbejde, da der desværre mangler hænder både til bestyrelsesarbejde samt til løbende ad hoc-opgaver. Melder der sig ikke frivillige, er foreningerne uheldigvis nødt til at indskrænke deres aktiviteter. Man kan ikke blive ved med at trække på de samme mennesker år efter år - det sætter alderen en naturlig grænse for!

Efter velkomsten tog, hoveduddannelseslæge i kardiologi, Jakob Hartvig Thomsen, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, over. Ledsaget af små videoklip blev sygdomme med signalproblemer i hjertet gennemgået, hvoraf atrieflimren er den almindeligste hjertesygdom. Symptomerne kan være meget forskellige, og risikoen for at få sygdommen øges med alderen.

Mange af de deltagende var selv berørte af sygdommene. Der blev skabt en rigtig god dialog foredragsholder og tilhørere imellem, og der var stor spørgelyst. Det var især spørgsmål til medicinering - virkning og bivirkninger. Tages atrieflimren ikke under behandling, er der stor risiko for følgesygdomme som eksempelvis blodpropper i hjernen. Budskabet var dog, at med atrieflimren under behandling kan man stadig føre et godt liv.

Megen hjertemedicin er desværre dyr. Der forskes imidlertid meget. Her bidrager Hjerteforeningen meget, idet dele af indsamlede økonomiske midler går til forskning.

Næste lokale arrangement i Hjerteforeningen er Motionsklubbens traditionelle årlige nytårsmarch nytårsdag i Gjorslev Bøgeskov.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk