15. december 2018
Med løsningen vil de to overskæringer af Hovedgaden og Vemmetoftevej være fortid. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Med løsningen vil de to overskæringer af Hovedgaden og Vemmetoftevej være fortid. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Analyse peger på stationsflytning i Rødvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Analyse peger på stationsflytning i Rødvig
Stevns - 14. april 2018 kl. 06:45
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den endelige beslutning bliver truffet i Kommunalbestyrelsen, men både Lokaltog og Stevns Kommunes Plan-, Miljø- og Fritidsudvalg (PMF) peger nu på, at det er en god idé at flytte Rødvig Station til en placering lige nord for Vemmetoftevej.

arrow Læs også: Borgerforening afventer undersøgelse af stations-flytning

Det sker på baggrund af, at de rådgivende ingeniører fra Niras nu har fremlagt en analyse, der peger på, at det er den mest hensigtsmæssige fremtidige placering af en station i Rødvig.

De to andre alternativer, som Niras har undersøgt, er en forbliven på den nuværende matrikel eller en flytning ud til området, hvor Sydstevnshallen i øjeblikket er under opførelse. Ifølge analysen vil sidstnævnte løsning komme til at koste 60,5 millioner kroner at etablere, mens den nuværende placering vil koste 58,4 millioner kroner at få gjort tidssvarende. Skinnerne er slidte og skal derfor under alle omstændigheder skiftes ud snarest.

En flytning til placeringen nord for Vemmetoftevej vil ifølge Niras koste 60,9 millioner kroner.

Ud fra den trafikfaglige betragtning peger Lokaltog og Movia på placeringen ved Vemmetoftevej som den mest fordelagtige.

- Projekterne vil stort set være lige dyre, om stationen bliver, hvor den er eller flyttes. Men et samlet udvalg har nu godkendt, at forvaltningen arbejder videre med løsning B, som peger på, at stationen skal ligge lige nord for Vemmetoftevej. Desuden skal de gå i gang med at søge ekstern finansiering, så kan smede, mens jernet er varmt. Det var et samlet udvalg enig om, da det jo står i udviklingsplanen for Rødvig, at stations-flytningen har høj prioritet. Og hvis vi ikke kommer ud af starthullerne nu, så går der rigtigt mange år, inden vi får chancen til at gøre noget ved det igen, siger Flemming Petersen (V), der er formand for PMF til DAGBLADET Stevns.

Projektet er tænkt ind i at blive en del af den større moderniseringsplan for hele banestrækningen og skal derfor i fællesskab finansieres af Movia, Lokaltog og Stevns Kommune.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Køge lørdag 14. april

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Stevns ønsker en ny perron på Køge Station
03. marts 2018 kl. 11:24 Opdateret: kl. 21:43
arrow For og imod flytning af Rødvig Station
02. marts 2018 kl. 14:03 Opdateret: kl. 13:09
arrow Et nyt skridt mod flytning af Rødvig Station
19. februar 2018 kl. 12:44 Opdateret: kl. 12:44

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk