21. oktober 2020
Modelfoto
Modelfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle udvalg ruster sig til besparelser i det nye år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle udvalg ruster sig til besparelser i det nye år
Stevns - 26. juni 2019 kl. 14:15
Af Erik Nielsen

Omkring midnat faldt regeringsdannelsen i hak på Christiansborg, og det åbner nu langt om længe for, at der kan forhandles en aftale mellem den nye S-regering og Kommunernes Landsforening om rammerne for de kommunale budgetter i 2020.

arrow Læs også: Sorte skyer over budgettet på Stevns

Aftale eller ej, så forventer alle udvalg i Stevns Kommune at skulle igennem en barsk omgang for at finde rigtig mange millioner for at få enderne til at nå sammen, da der er i øjeblikket er langt flere udgifter end indtægter.

De to økonomisk tunge fagudvalg er i den sammenhæng Børn-, Unge og Læringsudvalget (BUL) samt Social og Sundhedsudvalget (SSU).

- Den økonomiske situation er fuldstændig ukendt uden en aftale mellem regeringen og KL. Og vi kan ikke blive ved med at tømme kassen, hvis der ikke bliver tilført nye midler. Derfor må vi gøre noget som økonomisk ansvarlige politikere og ikke bare sidde med hænderne i skødet. Alle er udfordrede, og vi kan ikke lukke en politisk aftale uden at kende rammerne. Derfor bliver vi nødt til at lade alle spareforslag stå åbne. Når det er sagt, så er der jo ikke noget, der er besluttet endnu. Men vi kan ikke bare lade stå til og lukke øjnene for de handlemuligheder, vi har. Det er ikke i nogens interesse, siger Steen S. Hansen (S), der er formand for BUL.

På den baggrund har Socialdemokratiet og Venstres sammenlagt tre medlemmer i BUL sat flueben ud for, at 30 ud af 32 spareforslag, som forvaltningen har lagt frem, indgår i de videre budgetforhandlinger. Dansk Folkeparti og Enhedslistens repræsentanter i udvalget har stemt imod samtlige spareforslag, der over en bred kam rammer dagtilbud, skoler og SFO'er.

Der er blandt andet forslag om at øge lukkedagene fra 17 til 18 om året, at reducere normeringer i daginstitutioner med 1 procent samt at reducere andelen af uddannet personale i samme institutioner fra 65 til 60 procent. I den sammenhæng må man nu afvente og se, hvad de kommende minimumsnormeringer kommet til at betyde - det blev i nat et aftalegrundlag blandt støttepartierne til den nye S-regering, men er ikke nærmere defineret.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge onsdag 26. juni.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Ustyrbart socialbudget kræver flere penge næste år
26. juni 2019 kl. 14:45 Opdateret: kl. 12:57
arrow Alarm: Stevns beder ministeriet om et møde om økonomien
08. juni 2019 kl. 06:54 Opdateret: kl. 19:43
arrow Stevns indtager tredjeplads fra bunden i budgetskred
22. maj 2019 kl. 12:19 Opdateret: kl. 12:19
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk