16. januar 2019
Som man kan se på indsatsleder Klaus Stevns Madsens billede, så er hækken foran huset godt medtaget, og der skal også en ny tagrende til. Værre gik det heldigvis ikke i dette tilfælde. Brandfolkene måtte dog operere i en sværm af hidsige hvepse, der ikke kunne finde deres bo.
Som man kan se på indsatsleder Klaus Stevns Madsens billede, så er hækken foran huset godt medtaget, og der skal også en ny tagrende til. Værre gik det heldigvis ikke i dette tilfælde. Brandfolkene måtte dog operere i en sværm af hidsige hvepse, der ikke kunne finde deres bo.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alarm: Ældre dame satte ild til et hvepsebo og skabte vild panik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alarm: Ældre dame satte ild til et hvepsebo og skabte vild panik
Stevns - 09. august 2018 kl. 12:03
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange har haft problemer med hvepseboer tæt på boligen i år. Således også en ældre dame i Å-kvarteret bag Stevnsvej. Den 73-årige kvinde tog således sagen i egen hånd, da hun mente, at det måtte være en god idé at brænde boet af.

Nu er det bare sådan, at alting for tiden er temmelig tørt, og da den 73-årige først havde fået sat ild til hvepseboet i hækken, så fandt hun pludselig ud af, at hun ikke kunne kontrollere det mere.

Hendes afbrænding fik godt nok bugt med hvepseboet - men ikke med hvepsene, der nu blev særdeles aggressive, da deres normale opholdssted forsvandt i flammerne. Samtidig slikkede ilden op ad facaden på den ældre dames hus, så der blev ringet til alarm-centralen og Falck i Hårlev blev sendt af sted klokken 19.26 for Østsjællands Beredskab med Klaus Stevns Madsen som indsatsleder.

- Det var helt surrealistisk. Da vi nåede frem, fløj der en sværm af hidsige og aggressive hvepse rundt ved hækken. Det er vi bestemt ikke vant til, når vi tager ud for at slukke ild, og det var temmelig ubehageligt. En nabo havde tømt både en vand- og pulverslukker ved hækken lige ved siden af hoveddøren, men der kom stadig røg ud oppe under taget, hvor man også kunne se, at tagrenden var blevet temmelig afsvedet og ødelagt. Det var dog heldigvis kun røg, der var ikke mere ild, siger indsatslederen, der i den anledning fik ringet til skadesservice, som kunne tage sig af røgskaderne og ringe til en skadedyrsekspert, der kunne tage hånd op de aggressive hvepse, som fortsat fløj rundt i området.

Hvepsenes vrede lagde sig nemlig ikke sådan lige uden videre, da de konstaterede, at deres bo var helt forsvundet.

- Jeg blev selv stukket på ryggen oppe under min dragt, der ellers er temmelig tyk, men der var en hveps, der have fundet vej til min ryg, så den må være kommet ind ved ærmerne eller i halsen. Det var temmelig ubehagelige arbejdsforhold, men heldigvis fik vi slukket branden, så der ikke skete mere med huset, forklarer Klaus Stevns Madsen, der i aftes trak den ældre dame til side og spurgte om hun ikke var klar over, at der var afbrændingsforbud.

Hun tænkte sig godt om og svarede: jo, det var der vist et eller andet om, men hun havde ikke lige tænkt nærmere over det.

Politiet vurderede derfor, at den 73-årige ved sin adfærd havde overtrådt afbrændings-forbuddet, så hun blev sigtet for overtrædelse af den bestemmelse i brandlovgivningen.

Den 73-årige vil derfor senere modtage et bødeforelæg som afslutning på sagen.

- Regler er jo regler, og selvom det måske har været en tanketorsk i dette tilfælde, så er det ikke bare noget, der kan ses igennem fingre med. Det er politiets opgave at vurdere. Ikke vores. Men det kan da med denne sag in mente måske være godt nok at henvise til, at vi faktisk stadig har et afbrændingsforbud, og man kan se i detaljer, hvad det går ud på inde på Østsjællands Beredskabs hjemmeside, siger Klaus Stevns Madsen.

Østsjællands Beredskabs hjemmeside har adressen www.oesb.dk.

- Vi får rigtig mange spørgsmål om afbrændings-forbuddet. Specielt i forhold til at grille. Det kan man alt sammen se på hjemmesiden, så man undgår at blive sigtet og få en bøde, hvis det går galt. Vi er ikke politifolk, så vi kører ikke og holder øje med, hvad folk laver. Men når der kommer en anmeldelse, eller vi som i dette tilfælde direkte bliver kaldt ud til en brand forårsaget på baggrund af overtrædelse af forbuddet, så er det klart, at politiet bliver nødt til at agere, siger Klaus Stevns Madsen, der henviser til, at man selv er forpligtiget til at sætte sig ind i forbuddet og reglerne.

Som en servicemeddelelse kan vi her give videre, at det fortsat er tilladt at grille - men kun på fast ubrændbart underlag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk