17. september 2021
Anny Borch Jensen har været formand for Kræftens Bekæmpelse på Stevns siden stiftelsen i december 1986 og er efter den seneste generalforsamling den eneste tilbageværende fra den første bestyrelse. Foto: Henrik Fisker
Anny Borch Jensen har været formand for Kræftens Bekæmpelse på Stevns siden stiftelsen i december 1986 og er efter den seneste generalforsamling den eneste tilbageværende fra den første bestyrelse. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aktiv forening i et passivt corona-år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktiv forening i et passivt corona-år
Opdateret 06. august 2021 kl. 10:06
Stevns - 06. august 2021 kl. 06:27

Af Henrik Fisker
Til dato har corona taget 2550 menneskeliv i Danmark. Til sammenligning koster rygning omkring 13.000 dødsfald hvert eneste år. Alligevel er der fortsat 40 børn og unge, der begynder at ryge hver dag.

Oplysningen om kræftdødsfaldene blev givet i bestyrelsens beretning, da lokalforeningen af Kræftens Bekæmpelse holdt generalforsamling. Her fremgik det bl.a., at mange af de normale aktiviteter i foreningen i det forløbne år har været sat på pause netop på grund af corona og de restriktioner, som den har medført.

Lokalformand Anny Borch Jensen summerede op, at bortset fra landsindsamlingerne i 2020 og 2021 har de fleste andre aktiviteter været lukket ned. Det gælder bl.a. brystcaféen, der ikke er kommet i gang igen efter coronapausen, og det samme gælder Sundhedscaféen, da Stevns Kommune ændrede på sine rehabiliteringstilbud.

- Ændringerne betød, at tiderne ikke kunne passes sammen med Sundhedscaféen. De foreslog, at vi oprettede nogle gåture i forbindelse med rehabiliteringstræningen og med efterfølgende kaffe. Men det valgte vi fra. Dels fordi vi vurderede, at mange ville vælge at køre hjem lige efter træningen i stedet for at gå, det ville også være svært at få et hold med et fælles gå-niveau, og det var usandsynligt, at nogen efterfølgende ville blive til kaffe. Det havde været svært nok at få deltagere i den sidste tid, sagde Anny Borch Jensen i sin beretning.

Et andet af årets højdepunkter i foreningen var, da borgmester Anette Mortensen underskrev aftalen om Røgfri Fremtid i december, så det fra 1. april i år ikke er tilladt for offentlige ansatte at ryge i arbejdstiden.

Fine indsamlinger
Landsindsamlingen i 2020 blev udsat fra foråret til en steghed søndag i august, hvor det var svært at skaffe indsamlere. På Stevns samlede 60 indsamlere i alt 96.573 kroner ind, hvilket giver et flot resultat på 1610 kroner pr. indsamler.

Endnu bedre gik ved dette års indsamling, der blev afviklet til sædvanlig tid i april. Her fik lokalafdelingen sit hidtil bedste resultat med ikke mindre end 218.000 kroner til kampen mod kræften. De 102 indsamlere fik i gennemsnit imponerende 2100 kroner i bøtterne.

Farvel til en veteran
Ved valget til bestyrelsen sagde Kræftens Bekæmpelse farvel til én af sine absolutte veteraner: Poula Backs, der har været med siden den stiftende generalforsamling i december 1986. Hun blev takket varmt for sine næsten 35 års arbejde, men hun lod sig vælge til posten som bilagskontrollant. Hermed er formand Anny Borch Jensen den eneste i bestyrelsen, som har været med siden lokalforeningens start.

I hendes sted blev UIla Klokkerholm nyvalgt til bestyrelsen, mens Anne-Marie Borch Larsen, Gina Øbakke og Anne Andersen blev genvalgt.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk