21. januar 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aftale om at flytte station nordpå vedtaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftale om at flytte station nordpå vedtaget
Stevns - 25. november 2020 kl. 21:31
Af Erik Nielsen

I september gav Stevns Kommune og Region Sjælland hinanden håndslag på at arbejde frem mod en juridisk bindende aftale med henblik på at etablere en ny Rødvig Station.

Den aftale foreligger nu, og blev politisk godkendt af et flertal i kommunalbestyrelsen her til aften. 15 stemte for og fire imod. Dansk Folkeparti og Nyt Stevns stemte imod, mens resten stemte for.

arrow Læs også: Ny køreplan: Fra Rødvig til Roskilde på 67 minutter

Det er i den sammenhæng vigtigt at nævne, at forudsætningen for aftalen effektueres, det er, at der kan findes penge til lægge nye skinner på Østbanen.

Læs meget mere om debatten i den sammenhæng i morgendagens reportage fra aftenens møde i kommunalbestyrelsen.

Med aftalen arbejder Stevns Kommune, Region Sjælland og Lokaltog A/S sammen om at etablere en ny Rødvig Station nord for Vemmetoftevej.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har et bredt politisk flertal for at etablere en ny Rødvig Station, for det har været et ønske politisk og blandt rødvigborgerne i mere end 40 år. Med denne aftale glæder jeg mig over, at vi kan være med til at styrke Østbanens fremtid og samtidig får store muligheder for byens udvikling. Området kan endelig blive et tilgængeligt rekreativt område for alle kommunens borgere og vores turister, udtaler borgmester Anette Mortensen i den pressemeddelelse kommunen sendte ud her til aften umiddelbart efter mødet.

Hun tilføjer:
- I 2016 lavede vi en udviklingsplan for Rødvig sammen med byens borgere. Her var flytning af stationen et stort ønske lige som udvikling af den grønne, rekreative kile ned gennem byen, hvor jernbanesporet løber i dag. Det område kan blive en grøn perle for borgerne midt i byen samtidig med, at stationen får en mere central placering, så vi kan udvikle den kollektive trafik.

arrow Lokaltog har investeret 10 millioner kroner på Østbanen
06. december 2020 kl. 06:27 Opdateret: kl. 18:58
arrow Regionsrådsformanden tror på penge til Østbanen
01. oktober 2020 kl. 06:30 Opdateret: kl. 17:01
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk