12. december 2017
Afstemningen om mulig overgang til byzone dækker område 1 på kortet. Stevns Kommune fik ikke Erhvervsministeriets godkendelse af, at område 2 kan skifte fra sommerhus- til helårsområde.
Afstemningen om mulig overgang til byzone dækker område 1 på kortet. Stevns Kommune fik ikke Erhvervsministeriets godkendelse af, at område 2 kan skifte fra sommerhus- til helårsområde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afstemningen slutter på søndag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afstemningen slutter på søndag
Stevns - 21. september 2017 kl. 13:33
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag 24. september udløber fristen for beboerne i sommerhusområdet mellem Nimgården og Lemgårdsvej for at stemme om, hvorvidt området ved Strøby Stand skal overgå til byzone. For at det skal gå igennem, skal mindst 75 procent af samtlige beboere stemme ja til forslaget.

- Det er vigtigt, at alle får afgivet deres stemme inden søndag. Der har bredt sig den misforståelse, at hvis man ikke stemmer, så har man automatisk givet sit samtykke til at området går fra sommerhusområde til byzone. Men det forholder sig lige omvendt. Hvis man ikke stemmer, så er det lig med et nej til byzone, siger Lars Helwig Jensen til DAGBLADET Stevns torsdag.

Han og andre, der gerne ser et ja, opfordrer derfor folk til at stemme.

- Om man stemmer ja eller nej, er sådan set underordnet. Men for, at vi sikrer en demokratisk afgørelse, så er det vigtigt, at alle får afgivet deres stemmer, lyder det fra Lars Helwig Jensen, der selv bor på Kystvejen.

Han mener ligesom flere grundejerforeningsformænd i området, at formanden for Grundejerforeningen Lemgaarden har været med til at starte en skræmmekampagne ved at sende et notat ud til samtlige beboere i området. Her opfordres beboerne til at stemme nej.

- Notatet er ikke baseret på fakta. Og det er klart, at der er mange, der bliver forskrækkede når de pludselige læser, at de risikerer at blive sat op i ejendomsskat med 16.000 kroner om året, siger Lars Helwig Jensen.

Der blev i notatet henvist til en analyse med konklusionen, at der kan forventes øgede ejendomsskatter ud fra en sag fra Aarhus. Den viser, at det kan give en ekstraudgift om året på 16.000 kroner for husejerne, da ejendommene forventes at stige.

- Men det er ikke baseret på fakta. Derfor har min kone lavet et regneark, hvor hun tager udgangspunkt i de reelle ejendomsskatter nu for de adresser, der har fået dispensation til helårsbeboelse allerede. Og det viser sig jo, at der højest er tale om en stigning på 600-700 kroner i ejendomsskatten til trods for en langt højere vurdering, siger Lars Helwig Jensen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk