18. september 2021
Sådan skulle byggeriet have taget sig ud. Tegning: LE34
Sådan skulle byggeriet have taget sig ud. Tegning: LE34
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afslag på byggeri af tre nye boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Afslag på byggeri af tre nye boliger
Stevns - 24. juli 2021 kl. 06:20
Af Erik Nielsen

Planudvalget sagde på sit sidste møde inden sommerferien nej til at udarbejde en lokalplan og et kommuneplantillæg, så der kunne bygges tre nye boliger på Vallø Bygade.

arrow Læs også: Stor tilgang af byggesager

Ejeren af grunden på Vallø Bygade 12A, der henligger som en tom grund, har et ønske om at bebygge grunden med tre boliger. Men det har planudvalget i Stevns Kommune afvist at imødekomme på deres sidste møde, inden sommerferien.

Landmåler-virksomheden LE34 har på vegne af ejeren anmodet kommunens forvaltning om at få udarbejdet plangrundlag, som gør det muligt at etablere de tre boliger i form af et parcelhus og et dobbelthus.

Området udgør et areal på 1.944 m2 og området ønskes udstykket med en parcelhusgrund på 1.151 kvadratmeter og to dobbelthusgrunde i form af tæt-lav på henholdsvis 389 kvadratmeter og 405 kvadratmeter.

I den sammenhæng skulle der etableres tre overkørsler til Vallø Bygade.

- Vi har sagt nej i Valløby, da det ikke kan lade sig gøre i forhold til den gældende lokalplan og ikke mindst kommuneplanen. Derfor har vi sagt nej, da planerne jo er ens for alle, siger Flemming Petersen (V), der er formand for Plan- miljø- og Teknikudvalget, som i enighed tog stilling til anmodningen.

Byzone

Området ligger i byzone i Landsbyen, som udlægger området til centerområde. Boliger skal opføres som åben-lav bebyggelse med en mindste grundstørrelse på 700 kvadratmeter. Og det ansøgte er ikke i overensstemmelse med kommuneplanen, og der skulle derfor have været udarbejdet et kommuneplantillæg, hvis det skulle have kunnet lade sig gøre at bygge som ønsket.

Området er desuden omfattet af Lokalplan 15 og udlagt til boligformål i Valløby by. Lokalplanen anfører, at der kun må opføres åben-lav bebyggelse med en grundstørrelse på minimum 700 kvadratmeter og en maksimal bebyggelsesprocent på 25.

Det ansøgte kræver således også udarbejdelse af en helt ny lokalplan.

Valløby er i Stevns Kommuneplan udpeget som øvrige byer, hvor byudvikling kan ske som afrunding af byen, herunder som en fortætning indenfor eksisterende rammeområde.

Valløby har fået udarbejdet en udviklingsskitse, og der er i forslag til Kommuneplan 2021 medtaget et perspektivområde syd for byen, hvor byudviklingen på sigt overvejes udlagt.

Området er på ca. 2,5 hektar, og der er igangsat en lokalplanproces for udvikling af området, overvejende med tæt-lav boliger.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk