16. januar 2021
Afgørelsen om Stevns Kommunes forankring i Østsjællands Beredskab kommer måske 28. august, når Økonomiudvalget behandler forslaget til ny økonomisk byrdefordeling mellem de otte kommuner. Foto: Peter Andersen
Afgørelsen om Stevns Kommunes forankring i Østsjællands Beredskab kommer måske 28. august, når Økonomiudvalget behandler forslaget til ny økonomisk byrdefordeling mellem de otte kommuner. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afgørelse om beredskabet sidst i august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afgørelse om beredskabet sidst i august
Opdateret 19. juli 2018 kl. 13:18
Stevns - 18. juli 2018 kl. 15:10
Af Henrik Fisker

Først i slutningen af august ventes en afklaring af, hvordan Stevns Kommune forholder sig til det nye forslag om økonomisk byrdefordeling mellem de otte i kommuner i Østsjællands Beredskab. Modellen er udarbejdet af revisionsfirmaet: Price Waterhouse Coopers. På et møde i Beredskabskommissionen 28. juni behandlede borgmesterene forslaget og var enige om at indstille modellen til videre behandling i de otte kommuner, skriver DAGBLADET Stevns torsdag.

arrow Læs også: Tillidsmand for brandmænd frygter fremtiden

Forslaget er ikke offentliggjort i detaljer, men borgmester Anette Mortensen (V) har dog ladet forstå, at modellen ikke gør det stevnske bidrag til Østsjælllands Beredskab mindre, end det er i dag. Om der er til gengæld for den større regning er fordele, der kan opveje ekstraudgiften, ønsker hun ikke at kommentere på nuværende tidspunkt.

- Sagen kommer på Økonomiudvalgets møde 28. august, hvor vi skal komme med en indstilling, om vi kan godkende forslaget, siger hun.

Ved samme lejlighed ventes Økonomiudvalget at tage en drøftelse af, om Stevns kan stille sig tilfreds med den foreliggende beredskabsplan - den såkaldt risikobaserede dimensionering, som er kommet til udtryk i en spareplan fra Østsjællands Beredskab. Udspillet fik først på året Kommunalbestyrelsen til at stille en række krav, som den forventer opfyldt - navnlig omkring bemandingen af brandstationen i Hårlev, da det stod klart, at stationen ikke kunne rykke ud til indsats, før der var ankom forstærkning fra andre stationer. Det skabte usikkerhed om responstiden - altså den tid, der går, fra alarmen har lydt, til udrykningskøretøjet er fremme på ulykkesstedet og klar til indsats.

- Udgangspunktet for diskussionen er stadig, at det tager 19 minutter at køre fra brandstationen i Lellinge til Hårlev - og det er uden for myldretidstrafikken. Det er fire minutter længere end målsætningen på 15 minutter, siger Anette Mortensen.

arrow Solrød mister fire brandmænd og en tankvogn
11. januar 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 12:00
arrow Beredskabsdirektør kalder ny kontrakt forsvarlig
11. januar 2019 kl. 09:36 Opdateret: kl. 12:22
arrow Solrød siger ja til brandfrieri fra Roskilde og Stevns
18. december 2018 kl. 13:08 Opdateret: kl. 09:33
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk