7. august 2020
Hvis man løber tør for affaldsposer, kan man binde en tom pose på håndtaget af skraldespanden. Så får man nye ruller - kvit og frit resten af året. Foto: Stevns Kommune
Hvis man løber tør for affaldsposer, kan man binde en tom pose på håndtaget af skraldespanden. Så får man nye ruller - kvit og frit resten af året. Foto: Stevns Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affaldsposer til mad bliver gratis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affaldsposer til mad bliver gratis
Opdateret 02. juli 2020 kl. 08:36
Stevns - 02. juli 2020 kl. 06:19
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Resten af 2020 vil Stevns Kommune gratis udlevere de nedbrydelige bioposer til madaffald til borgerne, oplyser kommunen.

Siden den nye affaldsordning trådte i kraft 1. maj, har der været en del klager over poserne, som i nogle tilfælde er gået i stykker. Derfor kan forbruget af poser være større end tilsigtet, og det er baggrunden for, at det nu er besluttet at gøre ordningen gratis resten af året, oplyser Birgitte J.T.K. Nielsen, der er centerchef i Teknik & Miljø.

- Vi udleverede ved ordningens begyndelse 200 gratis poser pr. husstand, og fra 2021 er det planen, at alle modtager 250 poser. Hvis man har brug for flere end det, koster det penge - men altså ikke på denne side af nytår, siger hun.

Hvis ellers poserne ikke bruges til andet formål end at samle madaffald, har man således omkring fem poser til rådighed om ugen, før det begynder at koste penge. Kommunen henstiller samtidig til, at man ikke bruger flere poser end nødvendigt.

Mod årets slutning vil kommunen evaluere den nye affaldsordning og vurdere, hvad der skal ske omkring gratis poser efter nytår. Til sammenligning er det gratis for borgerne at bestille nye poser i Køge Kommune.

Hvis man får brug for nye poser, skal man binde en tom pose om håndtaget på beholderen til rest- og madaffald senest dagen før tømningsdagen. Så lægger skraldemanden de nye poser på beholderens låg efter, at den er tømt.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk