23. april 2021
Anders Mark Hansen blev dræbt i 2012. I 2013 blev Thorsen Grønlund Thomsen idømt 13 års fængsel ved Byretten i Roskilde, og straffen blev senere skærpet til 14 år i Østre Landsret. Thorsten Thomsen, der sidder i fængsel for mordet på Anders Mark Hansen, har hele tiden peget på det såkaldte rockerspor. Han har fortalt, at Anders Mark Hansen havde sagt til ham, at han havde forbindelse til rockere og havde problemer af den grund. Drabet kunne derfor være en afstraffelse. Rockersporet blev afvist af retten.

 Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Anders Mark Hansen blev dræbt i 2012. I 2013 blev Thorsen Grønlund Thomsen idømt 13 års fængsel ved Byretten i Roskilde, og straffen blev senere skærpet til 14 år i Østre Landsret. Thorsten Thomsen, der sidder i fængsel for mordet på Anders Mark Hansen, har hele tiden peget på det såkaldte rockerspor. Han har fortalt, at Anders Mark Hansen havde sagt til ham, at han havde forbindelse til rockere og havde problemer af den grund. Drabet kunne derfor være en afstraffelse. Rockersporet blev afvist af retten. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Advokat: Vidne i drabssag løber stor personlig risiko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat: Vidne i drabssag løber stor personlig risiko
Opdateret 28. februar 2017 kl. 16:18
Stevns - 27. februar 2017 kl. 14:09
Af Erik Nielsen

Efter fem år er der nu dukket nye oplysninger op i den usædvanlige mordsag fra Fællesskov ved Rødvig, hvor Anders Mark Hansen på den mest brutale måde blev mishandlet og dræbt, skrev Politiken søndag.

arrow Læs også: En afsluttet, bestialsk mordsag fra Stevns tages op i dokumentar

Vidnet har ifølge Thorsten Grønlund Thomsens advokat, Mikkel Holm Nielsen, afleveret en skriftlig erklæring. Avokaten bekræfter over for DAGBLADET, at han så sent som 14. februar sendte erklæringen videre til Den Særlige Klageret og har bedt om at få genoptaget sagen.

Thorsten er dømt ved to instanser. Som jeg forstår det, så er det ikke et øjenvidne, men en andenhånds-fortælling, der nu foreligger. Hvorfor skal klageretten interessere sig for det?

- Den erklæring, som er lagt frem støtter den forklaring Thorsten hele tiden har sagt, at mordet er rockerrelateret, og det ikke var ham, der gjorde det. Jeg mener, at det er et yderst troværdigt vidne, som er stået frem. Vidnet kender ikke Thorsten, og vedkommende risikerer noget personligt ved at han nu står frem. Eller rettere sagt fremlægger en erklæring, for jeg vil gøre alt for at beskytte den pågældende, så man ikke kan vide, hvem det er. Det siger sig selv, at det er yderst farligt at fremlægge sådan en erklæring. Hvis erklæringen taler sandt, så viser det, der allerede er sket jo, at det kan have fatale konsekvenser at gå imod disse personers vilje. Men lige netop derfor mener jeg også, at vidnet er yderst troværdigt, da der løbes en betydelig personlig risiko, svarer advokat Mikkel Holm Nielsen på DAGBLADETs spørgsmål.

Men er det nok til at få genoptaget sagen i klageretten?

- Rent bevis-mæssigt er det ikke nok. Men der er kommet nye, væsentlige og mere håndfaste oplysninger i sagen, som burde være nok til at få den optaget som en sag hos Den Særlige Klageret. Vi kan ikke gøre andet end at bede klageretten om at vurdere erklæringen. Sådan må det være, svarer Mikkel Holm Nielsen til DAGBLADET.

Læs mere i DAGBLADET Stevns mandag

arrow Nyt vidne i bestialsk mordsag hævder dømt ikke dræbte
26. februar 2017 kl. 07:58 Opdateret: kl. 06:16
arrow Drabschef: Fantastisk følelse at opklare drabet på Anders
23. december 2016 kl. 17:41 Opdateret: kl. 12:37
arrow Rystet morder i retten
30. oktober 2013 kl. 13:30 Opdateret: kl. 14:03
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk