23. januar 2021
Contatianerne på den nye genbrugsplads i Hårlev kommer under niveau, så det bliver langt enklere at komme af med sit affald. Billedet her er taget, da Argo holdt åbent hus på byggepladsen tilbage i december.Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Contatianerne på den nye genbrugsplads i Hårlev kommer under niveau, så det bliver langt enklere at komme af med sit affald. Billedet her er taget, da Argo holdt åbent hus på byggepladsen tilbage i december.Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbning af ny genbrugsplads er udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbning af ny genbrugsplads er udskudt
Opdateret 03. april 2020 kl. 11:46
Stevns - 03. april 2020 kl. 05:58
Af Erik Nielsen

Det fælleskommunale affaldsselskab Argo er stadig i fuld gang med at skabe en ny genbugsstation i Hårlev, som det bliver muligt at besøge døgnet rundt. Men den tidligere udmelding om, at pladsen skulle indvies op til påske i 2020, er nu trukket tilbage, og åbningen er udskudt på ubestemt tid.

- Vi har i øjeblikket hænderne fulde med at håndhæve genåbningen af de allerede etablerede genbrugsstationer rundt omkring på Sjælland. Derfor giver det ikke nogen mening at åbne den nye plads i Hårelv netop nu. Derfor er åbningen udskudt, siger Rie Døllner fra kommunikationsafdelingen i Argo, da DAGBLADET spørger til om den tidligere annoncerede åbning står ved magt?

Hun er dog helt sikker på, at den nye plads er værd at vente på.

- Det bliver en helt anden oplevelse for brugerne i forhold til den nuværende plads. Men de må altså væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Lige så snart vi er klar til det, så bliver pladsen åbnet, siger kommunikationsmedarbejderen til avisen.

Nedsænket haveaffald
Den nuværende genbrugsplads, der ikke ligger så langt fra den nye plads, er med tiden blevet for trang og har blandt andet svært ved at kunne opfylde de mange nye sorteringskrav, der er i dag.

Den nye og større genbrugsplads bliver langt mere funktionel, og giver blandt andet plads til nedsænkede containere, indfrielse af de større sorteringskrav og ikke mindst døgnåbent.

- Man vil kunne komme ind på pladsen hele døgnet, hvis man bliver registreret til det med sit mobilnummer. Åbningskoden bliver personligt bundet op på den mobiltelefon og adresse, der bliver registreret. Det er et system vi allerede praktiserer i dag i Køge, og det fungerer fint, forklarede Argos genbrugschef Finn Kjær, da DAGBLADET besøgte byggepladsen tilbage i december måned sidste år.

Ellers vil den nye genbrugsplads have bemanding og åbne porte for alle på de samme tidspunkter, man allerede kender fra den gamle plads. Det bliver der ikke ændret ved.

Alt opgraderes
Argo har i samarbejde med Cowi tegnet den nye plads og Arkil er hovedentreprenør på den plads, der i øjeblikket tager form på Stevns Kommunes jord, som Argo lejer sig ind på.

Få det fixet
Den Grønne Borgergruppe vil blive en del af den ny genbrugsplads. Det vil sige, at der kommer til at sidde en gruppe af frivillige, som er klar til at reparere de ting, der er gået i stykker, og som folk ikke umiddelbart selv kan fixe.

- De sidder i dag allerede i et lokale ved biblioteket i Hårlev, men vi har fået lavet en aftale med dem, at de kommer til at sidde her, hvor det er naturligt for folk at komme med ting, der ikke fungerer og virker. På den måde håber vi at skabe langt mere genbrug. Egentligt havde vi tænkt på at åbne en genbrugsbutik her på pladsen, men det har vi droppet, da vi allerede har sådan én i Køge. Nu springer vi ud i dette tiltag i stedet for, forklarede Finn Kjær over for DAGBLADET.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk