8. maj 2021
Ifølge DN bliver 71 procent af Stevns Kommunes areal potentielt sprøjtet med giftmidler. Arkivfoto
Ifølge DN bliver 71 procent af Stevns Kommunes areal potentielt sprøjtet med giftmidler. Arkivfoto
Foto: Steffen Ortmann/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 71 procent af Stevns bliver sprøjtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

71 procent af Stevns bliver sprøjtet
Stevns - 07. juli 2017 kl. 13:47
Af Henrik Fisker

Lolland og Morsø Kommuner er Danmarks mest sprøjtede kommuner. Lige efter dem kommer Ærø på andenpladsen, mens Stevns deler tredjepladsen sammen med Struer og Nordfyns kommuner.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danmars Naturfredningsforening (DN). Foreningen har med baggrund i tal fra Statistikbanken og Miljø- og Fødevareministeriet beregnet, hvor stor en del af kommunens areal der anvendes til ikke-økologisk landbrugsdrift og derfor potentielt bliver behandlet med sprøjtegifte. Tallene inkluderer ikke offentlige arealer eller private haver.

Her kommer Stevns, Struer og Nordfyns kommuner alle ind på tredjepladsen med 71 procent af kommunens areal som ikke-økologisk landbrugsjord.

Men Venstres borgmesterkandidat Anette Mortensen mener, at DN med sin opgørelse fordrejer fakta.

- Det er jo klart, at Stevns kommer ud med et højt tal i undersøgelsen alene af den grund, at en stor del af kommunen er dækket af landbrugsjord. Det er en kendt sag. I forhold til en bykommune vil landkommunerne altid ligge højere, siger hun til DAGBLADET Stevns.

Anette Mortensen mener ikke, at opgørelsen kan bruges til så meget, da den ikke viser, om landbrugsjorden rent faktisk bliver sprøjtet.

- DN skriver selv i sin pressemeddelelse, at de har set på, hvor stor en andel af kommunernes areal, der er ikke-økologisk landbrugsareal, hvor der potentielt bruges sprøjtegift. Her kunne jeg ønske mig en lidt mere nuanceret tilgang til sagen, siger hun.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk