4. juli 2020
Medlemmer af Hårlev-Karise Rotary Klub fejrer klubbens 50-års jubilæum. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Medlemmer af Hårlev-Karise Rotary Klub fejrer klubbens 50-års jubilæum. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50 år med Rotary i Hårlev og Karise blev fejret på slotskro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år med Rotary i Hårlev og Karise blev fejret på slotskro
Stevns - 03. februar 2020 kl. 11:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter et halvt århundrede bidrager Hårlev-Karise Rotary Klub stadig aktivt til sociale indsatser verden over.

Det var derfor også en stolt præsident, der ved klubbens jubilæumsfest bød velkommen til klubbens 50-års jubilæumsfest. Gæsterne talte blandt andet Rotarys guvernør, Gudde Sødergren og hendes mand, Jesper Simonsen. Og ikke mindst klubbens udvekslingsstudent, Sofia Carrasco, fra Chile.

Der var også gæster fra klubbens tyske venskabsklub, Geesthacht-Hohes Elbufer Rotary Klub - samt tidligere og nuværende klubmedlemmer og deres ægtefæller eller samlevere.

Klubben, der i det daglige holder til i Hårlev-Hallen, var i dagens anledning samlet på Vallø Slotskro, hvor Tina og Palle Møller serverede en lækker festmiddag.

Stolt præsident
Og der var grund til at fejre, sagde præsident Hans Jørgen Rasmussen i sin tale:

- Jeg synes godt, vi kan være stolte af vores klub, og af os selv, for det engagement og det sammenhold, der kendetegner medlemmerne. Udvekslingsstudenter har været vores højeste prioritet gennem mange år. Vi har både sendt unge ud - og modtaget unge fra lande over hele verden: Australien, Brasilien, Chile, Japan, Mexico, Peru og USA, for at nævne nogle af dem.

Han pegede på, at mange af de kontakter er blevet venskaber for livet.

- Jeg må sige, at jeg er blevet meget overrasket over at se, hvor stor en betydning, det er for et ungt menneskes fremtid, at have været sendt ud til fremmede omgivelser med en anden kultur og et sprog, de ikke forstår. Det er tydeligt, at de lærer meget ved at bo med værtsfamilierne, ved at gå i skole med danske unge og ved at blive medlem af en Rotary Klub i et fremmed land. Det er vi stolte af at kunne bidrage til, understregede Hans Jørgen Rasmussen ved jubilæumsfesten på slotskroen lørdag 25. januar.

Projekter
Klubben har også arbejdet med forskellige projekter gennem mange år, der dels har været finansieret gennem vores kontingent, og dels gennem lokale aktiviteter.

- Udover de globale Rotary indsatser som at udrydde Polio, plante træer og arbejde på at skaffe rent vand til fattige områder, har Hårlev-Karise Rotary Klub ad flere omgange samlet ind til en skole i Kenya, vi har hjulpet flygtningebørn på Hotherskolen, vi har børn i SOS børnebyerne, vi har bidraget til Læger uden Grænser, sendt flygtningebørn fra Stevns-, Køge- og Faxe Kommuner til Camp Adventure i Præstø og sendt unge af sted på True North ophold. De to sidstnævnte i samarbejdet med andre Rotary Klubber i distriktet, fortalte Hans Jørgen Rasmussen.

Han understregede også, at Hårlev-Karise Rotary Klub fortsat vil arbejde for at gøre en positiv forskel - både i verdenssamfundet og lokalt. Man kan finde klubben på Facebook, hvis man vil blive lidt klogere på, hvad Hårlev-Karise Rotary Klub står for.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk