25. maj 2019
To af initiativtagerne til Rødvig Turistinformation ved åbningen i sommer: Arne Manly og Finn Barlach. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

To af initiativtagerne til Rødvig Turistinformation ved åbningen i sommer: Arne Manly og Finn Barlach. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 4721 turister fik info om Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

4721 turister fik info om Stevns
Opdateret 18. oktober 2018 kl. 13:30
Stevns - 18. oktober 2018 kl. 12:54
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I godt 10 uger i den forgangne sommer har 26 frivillige brugt deres fritid på at vejlede og informere turister på Rødvig Havn om Stevns som turistmål. Det er sket fra den lille rødmalede hytte, der har været stillet op på Havnepladsen lige over for det nedlagte turistbureau.

De frivillige har ført en detaljeret statistik over, hvem der har aflagt besøg i hytten, og derfor kan de nu offentliggøre, at der fra onsdag 20. juni til og med søndag 2. september har været i alt 4721 turister fra 20 lande, som har benyttet sig af tilbuddet. Det er over 1000 turister flere end i 2017, skriver DAGBLADET Stevns torsdag.

Imidlertid betyder fremgangen i antallet af turister i informationen ikke pr. definition, at de frivillige melder sig til en tredje runde næste år.

- Vores indsats kan ikke tages for givet. Vi har nu to år i træk påvist et stort behov for lokal turistinformation, men vi kan ikke fremadrettet påtage os ansvaret for den lokale turistinformation i Stevns Kommune. Langt de fleste af vores frivillige er 60+. Til tider har det været hårdt arbejde, siger Peer Nørgaard og Finn Barlach fra Rødvig Turistinformation.

I stedet opfordrer de til, at der i løbet af efteråret holdes et møde mellem kommunen og relevante aktører inden for turistbranchen om, hvordan informationen skal være fremover.

- Vi anbefaler, at Stevns Kommune i løbet af efteråret afholder en åben turisthøring, hvor årets turismeindsats evalueres, og erfaringerne bruges til at koordinere og planlægge næste års indsats og samarbejde, siger Peer Nørgaard og Finn Barlach.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk