30. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 44 enlige forældre har søgt om hjælp til julen på Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

44 enlige forældre har søgt om hjælp til julen på Stevns
Stevns - 14. december 2019 kl. 09:55

Stevns: Dansk Folkehjælp er Danmarks største uddeler af julehjælp til fattige børnefamilier. Gennem flere år har behovet for hjælp til netop denne særlige højtid været stærkt stigende, og da deadline for at søge Julehjælp udløb fredag den 30. november 2019, havde Dansk Folkehjælp modtaget hele 44 ansøgninger fra fattige familier i Stevns Kommune.

arrow Læs også: En hjælpende hånd til Chanette og børnenes jul

På landsplan har i alt 14.673 familier søgt om Julehjælp. Det er tal, der fastslår, at fattigdommen i Danmark stadig lever i bedste velgående, lyder det fra Dansk folkehjælp.

Det kræver en ekstraordinær indsats at samle penge ind, så flest mulige ansøgere kan få hjælp i julen og derfor beder organisationen nu om hjælp.

Øget børnefattigdom
Med en stigning på 21.000 børn siden 2015, lever 64.500 børn i dag under fattigdomsgrænsen i Danmark. Desværre er godt 20.000 af disse børn er under fem år. Dansk Folkehjælp har de seneste 13 år hjulpet familier, hvor økonomien ikke rækker til en ordentlig jul for deres børn.

- Julen er hjerternes fest - men julen er også en forbrugsfest, og derfor er december en tid, hvor økonomiske forskelle i Danmark bliver meget tydelige. Skel, der går mest udover børnene. Derfor håber jeg, at vi kan samle så mange donationer ind til Julehjælp, at færrest muligt må gå forgæves. Vi har behov for hver en krone i år, lyder det fra generalsekretær Klaus Nørlem fra Dansk Folkehjælp.

Hvem kan søge?
Familier der modtager julehjælp fra Dansk Folkehjælp skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år. Med henblik på at sikre, at kriterierne opfyldes, godkendes samtlige ansøgninger af bopælskommunen i bestræbelserne på, at de familier, der trænger mest, får hjælp.

Fakta
Sådan kan du støtte julehjælpen: Støt online www.folkehjaelp.dk SMS JULEGAVE til 1999 og støt med 150 kr. Beløbet plus almindelig sms-takst opkræves automatisk. Mobilepay 13 221 Indsæt på konto reg.nr. 5301 konto 0 333 666. Mærk din indbetaling JULEGAVE Indsamling til Julehjælp løber frem til den 20. december 2019, og alle indsamlede beløb går ubeskåret til Julehjælp.

Dansk Folkehjælps Julehjælp har en samlet værdi af 1.500 kroner per familie og består af:

Julemad og kolonialvarer til en værdi á 500 kr.

1 x gavekort til GoGift til indkøb af gaver til familiens børn til en værdi á 1.000 kr.

Julehjælp uddeles af Dansk Folkehjælps lokalafdelinger og frivillige.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk