14. december 2018
Foto: Steen Østbjerg
Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 44-årig fra Roskilde frifundet i voldssag på Stevns Fyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

44-årig fra Roskilde frifundet i voldssag på Stevns Fyr
Opdateret 12. marts 2018 kl. 13:20
Stevns - 10. marts 2018 kl. 06:25
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det gik voldsomt til på Stevns Fyr en dag midt i sommerferien sidste år. Således blev en ansat på fyret overfaldet og tildelt flere knytnæve-slag i ansigtet samt spark i maven og på kroppen, så han brækkede to ribben og fik en kindtand slået ud.

Det var, hvad anklageskriftet mod en 44-årig mand fra Roskilde lød på, da der blev ført en retssag mod ham ved retten i Roskilde 18. januar i år. Manden er nu blevet frifundet.

DAGBLADET har af anonyme kilder været informeret om, at der havde fundet nogle voldsomme handlinger sted i sommeren juli 2017. Det er først nu kommet til offentlighedens kendskab, efter DAGBLADET har bedt Retten i Roskilde om en udskrift af dombogen, da sagen fremgik af retslisten i januar.

Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om fængselsstraf i domsmands-sagen. To lægdommere ud over den juridiske dommere afsagde dom i sagen, da manden nægtede sig skyldig.

Det bliver oplyst, at den tiltalte ikke tidligere er straffet, og han bor i Roskilde i en lejlighed stillet til rådighed af kommunen.

Den tiltalte mand var ifølge politiet i nærheden af området ved Stevns Fyr på det givne tidspunkt: 27. juli klokken 10.30.

Efter bevisførelsen kan retten konstatere, at den samlede mængde af beviser mod den 44-årige tiltalte ikke er tilstrækkelige til at dømme ham for voldshandlingen.

Han kørte ganske rigtigt i en rød bil, som den voldsramte medarbejder har forklaret, var farven på bilen, som gerningsmanden kørte i. Desuden var tiltaltes mobiltelefon registreret på den mobilmast, der er nærmest gerningsstedet på Fyrvej 2. Mobilmasten står dog hele seks kilometer væk fra denne adresse, så det er ikke bevis nok til at konstatere, at han også har været der.

Men vigtigst af alt, så har voldsofferet ikke kunnet genkende gerningsmanden ved en fotokonfrontation foretaget af politiet.

Domsmænd og dommer ved Retten i Roskilde fandt det derfor ikke bevist, at tiltalte er skyldig, og på den baggrund blev han frifundet.

Derfor går der stadig en gerningsmand rundt i en voldssag, hvor den ansatte på fyret blev endog meget ilde tilredt med brækkede ribben og en kindtand, der blev slået ud.

Retten i Roskilde oplyser, at sagen ikke er anket.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk