15. juni 2021
Modelfoto: Katrine Wied
Modelfoto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 24-årig dømt for i seks tilfælde at køre med narko i blodet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

24-årig dømt for i seks tilfælde at køre med narko i blodet
Opdateret 11. december 2020 kl. 10:55
Stevns - 11. december 2020 kl. 07:00
Af Erik Nielsen

En ung mand har fået sin dom efter køreture flere steder på Stevns og resten af Sjælland, hvor han er blevet standset af politiet - uden kørekort, men med både narko i lommen og i blodet.

Anklageskriftet ved Retten i Roskilde var alenlangt med 22 punkter med næstens enslydende sagsforløb. En 24-årig ung mand fra Faxe Ladeplads har ved forskellige lejligheder, i forskellige biler og med forskellige destinationer bevæget sig ud på de sjællandske landeveje i påvirket tilstand samt med narko af forskellige karakter på lommen. Desuden kørte han bilerne uden at være i besiddelse af et kørekort.

Således er han blevet standset af politiet og sigtet og senere tiltalt for disse overtrædelser ved seks forskellige lejligheder. Det er sket på Hovedgaden i Hårlev, på Ringstedvej i Haslev, på både Vestervej og Nørregade i Ringsted, ved afkørsel 30 ud for Solrød samt på Køge Bugt Motorvejen ud for Greve. Den 24-årige har tilstået alle disse forhold.

Frifundet i tre punkter

Desuden var han tiltalt for på Slagelse Landevej i Slagelse kommune at have kørt for stærkt, mens han talte i håndholdt mobiltelefon - og også dette var sket uden et gyldigt kørekort. Dette forhold benægtede. Og da eneste bevis for dette var et fotografi fra en såkaldt ATK-kontrol, så frafaldt retten dette punkt i den lange række af anklagepunkter, da man ikke anså det for tilstrækkeligt bevis i en straffesag til at føre bevis for, at det var ham, der havde ført bilen. Derfor blev han frifundet i den tiltale.

Dømt i 19 tiltaleforhold

Han blev til gengæld dømt i alle andre forhold, hvor der for hver gang han var blevet stoppet var tre anklagepunkter: Et for narkokørsel, et for kørsel uden kørekort samt et for at besidde forskellige former for narko - så som kokain og cannabis. Dermed kom de seks tilfælde af narkokørsel på i alt 19 tiltaleforhold, han blev dømt for, da et af tiltaleforholdene for narko blev delt op i to forskelligartede overtrædeler af straffeloven.

Den nu dømte har flere andre lignende domme fra retterne i Næstved og Roskilde.

Selve dommen

Ved Retten i Roskilde blev han denne gang idømt betinget fængsel i 60 dage, som ikke skal fuldbyrdes hvis han ikke inden for det næste år forbryder sig mod loven. Desuden skal han inden for seks måneder udføre 80 timers ulønnet samfundstjeneste, og hvis Kriminlaforsorgen finder det nødvendigt underkaste sig behandling mod misbrug af euforiserende stoffer.

Derudover skal den dømte betale 40.000 kroner i bøde med en forvandlingsstraf på fængsel i 20 dage. Og han frakendes retten til at erhverve kørekort i 10 år.

Samtidig blev det hash og kokain samt de joints, som blev fundet på vedkommende, konfiskeret. Og den dømte betaler sagens omkostninger.

Retten i Roskilde oplyser, at de ikke har modtaget en anke på dommen, som blev afsagt 18. november.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk