9. juli 2020
Entreprenør Knud Freitag ved den 140 tons tunge tunnel, som i løbet af lørdagen bliver skubbet på plads under Rødvigvej.
Entreprenør Knud Freitag ved den 140 tons tunge tunnel, som i løbet af lørdagen bliver skubbet på plads under Rødvigvej.
Foto: Henrik Fisker.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 140 tons tunnel er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

140 tons tunnel er klar
Opdateret 14. december 2009 kl. 07:13
Stevns - 12. december 2009 kl. 15:00
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Store Heddinge: Trafikanter, der normalt bruger omfartsvejen vest for Store Heddinge, må hele lørdag og søndag finde andre køreveje. Rødvigvej er spærret ud for Fægangen et par hundrede meter syd for Bjælkerupvejs udmunding. Afspærringen blev etableret kl. 6 lørdag morgen, hvor arbejdet med at montere en tunnel under vejen blev påbegyndt.

Tunnelen skal give cyklister og fodgængere en sikker passage under omfartsvejen og er et led i etableringen af den nye cykelsti fra Store Heddinge til Klippinge. Mens Brdr. K. Hansen står for etableringen af selve cykelstien, er det entreprenør Knud Freitag, der har fået ordren på at konstruere og støbe tunnelen.

- Den vejer 140 tons og måler fire meter i bredden og tre en halv meter i højden - begge dele indvendige mål, siger entreprenør Knud Freitag, der har haft otte mand gående på stedet i 10 dage, idet tunnelen er støbt på stedet.

Tidligt lørdag morgen gik arbejdet i gang med at grave jord ud under vejen, og i løbet af dagen vil to stempler og en lille pumpestation langsomt trække den store tunnel på plads. I sig selv lidt at en ingeniørbedrift for Knud Freitag, der dog tidligere har været med på sidelinjen ved endnu større anlægsopgaver.

- Den største tunnel, som jeg har været med til at få på plads, var Øresundstunnelen - der vejede elementerne op til 460 tons, siger Knud Freitag.

Ifølge ham ventes trafikken på omfartsvejen at være normal fra mandag morgen.
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk