8. august 2020
Løberne i Denmark Race skal i år løbe rundt på Stevns. Pressefoto
Løberne i Denmark Race skal i år løbe rundt på Stevns. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 14 løbere sætter kursen mod Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

14 løbere sætter kursen mod Stevns
Stevns - 03. juli 2020 kl. 14:07
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag stævner 14 aktive løbere ud fra Rødvig, hvor de hen over de næste seks dage vil spæne af sted og rejse så mange sponsormidler til et godt formål.

Run for Charity hedder organisationen, der blev skabt i 2018, da løbet foregik i Namibia. Sidste år fandt det sted i Storbritannien og Irland med over 250 deltagere, og i år skulle det have fundet i Sinai i det sydlige Israel. Men det blev udsat til marts 2021 på grund af corona, og i mellemtiden mødes de danske deltagere til et Denmark Race, der er henlagt til Stevns.

Formålet er at samle midler ind til Legeheltene, som arbejder for at skabe aktiv leg og bevægelse for de 60.000 børn mellem 1 og 14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark.

Løberne indkvarteres i seks dage i en teltlejr ved Klinten Kursuscenter i Rødvig, hvorfra de daglige løbeture udgår. Deltagerne har på forhånd valgt, om de vil løbe 150 eller 250 kilometer på de seks dage, svarende til 25 eller 42 kilometer om dagen eller det, der svarer en maraton. Løberuterne er primært via stisystemer, og ruten er koordineret og gennemgået med ultraløber, Kenneth Kofoed, der selv kommer fra området.

En af deltagerne er 53-årige Christina Schiøtt Liaos, der bor i Strøby Egede:

- Jeg ser utroligt meget frem til at deltage i Denmark Race, som både handler om at udfordre mig selv fysisk, men også om at blive en del af et stærkt fællesskab. Sammen skal vi give den gas, gå en masse kilometer, opleve Stevns' skønne natur og samle midler ind til et fantastisk initiativ. Alle børn har ret til at kunne lege og være aktive - også børn, der er indlagt på hospitalet, og det er Legeheltene i den grad med til at føre ud i livet, siger hun.

I løbet af de seks dage indsamler deltagerne såkaldte heltekræfter fra venner og familie i form af kilometersponsorater og MobilePay-donationer. Når Denmark Race er slut, lægges alle donationer sammen og overføres ubeskåret til Legeheltene, så endnu flere indlagte børn i Danmark kan få en hverdag fyldt med leg og bevægelse.

- Coronasituationen har gjort det ekstra svært at være indlagt, fordi børnene har været nødsaget til at blive inde på deres hospitalsstuer. Hos Børneulykkesfonden ved vi, hvor vigtigt det er, at børnene kommer op af sengen og får bevæget kroppen, og derfor er det helt fantastisk, at så mange seje deltagere støtter op om Denmark Race og er med til at indsamle midler til Legeheltene, udtaler Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden og selv én af de 14 løbere på Stevns.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk