1. august 2021
Så tages der første spadestik til den nye afdeling på Sampovig ved Store Heddinge. Marjattas leder Thomas Meyhoff Crone og bestyrelsesformand Finn Skovbo Pedersen får fin hjælp af fire af Sampovigs nuværende beboere. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Så tages der første spadestik til den nye afdeling på Sampovig ved Store Heddinge. Marjattas leder Thomas Meyhoff Crone og bestyrelsesformand Finn Skovbo Pedersen får fin hjælp af fire af Sampovigs nuværende beboere. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 12 boliger og 20 nye arbejdspladser på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

12 boliger og 20 nye arbejdspladser på vej
Stevns - 16. september 2020 kl. 14:52
Af Erik Nielsen

De gyldne spader og de store smil var i brug, da driftsfonden bag Marjatta kunne tage første spadestik til en helt ny afdeling, som fra og med næste år bliver det fremtidige hjem for 12 nye beboere på Sampovig.

arrow Læs også: Historien om Sampovig på Trommeslagervej

En hveps kom flyvende og ødelagde dagen for én af beboerne på Sampovig, da der var første spadestik for en udvidelse af bofællesskabet for de udviklingshæmmede voksne, som bor på Trommeslagervej.

Alligevel blev det en stor dag, da Stine Mette Hansen, Bo Astrup Jensen, John Erik Granberg Petersen samt Susanne Petersen fattede en guldspade hver og hakkede den ned i den hårde jord. Sammen med bestyrelsesformanden og administrationschefen for Marjatta markerede de starten af byggeriet på en helt ny afdeling i Store Heddinge.

Her bliver plads til 12 nye beboere, og Marjatta skal i den sammenhæng ansætte mindst 20 nye medarbejdere på Stevns, når afdelingen, som kommer til at hedde Svanen, står færdigt 1. juli næste år.

65 medarbejdere har allerede deres virke på Sampovig, hvor der i forvejen er seks bo-enheder - og de er alle navngivet efter fugle og hedder: Lærkegården, Tranekær, Svalebo, Vibehuset, Uglebo og Nattergalen. Her bor allerede 31, så det er en stor udvidelse.

Nu lander Svanen

- Nu lander Svanen blandt de andre fugle. Svanen er jo Danmarks Nationalfugl - så vi tror på, at det nye bofællesskab kommer til at få stor betydning for Sampovig, som ligger lidt isoleret i forhold til Marjattas skolehjem samt de andre voksensteder, sagde Finn Skovbo Pedersen, der er bestyrelsesformand for Marjatta, da han holdt talen i forbindelse med det første spadestik.

Svanen er næsten en tro kopi af Sagahus - som for omkring tre år siden blev færdig på voksenstedet Vidarslund i Faxe Kommune.

- Fordi Svanen er bygget på samme grundlag som Sagahus, så har vi haft mulighed for at ændre på de ting, vi gerne ville have gjort anderledes i Sagahus. Samtidig er vi så heldige, at Mette Bergø - som var gruppeleder i Sagahus fra det øjeblik huset blevet taget i brug - netop i år har overtaget stillingen som forstander på Sampovig. Mette vil derfor kunne bidrage stort til, at Svanen kommer til at fungere optimalt fra start, sagde bestyrelsesformanden.

Region Sjælland har sikret byggeriet med en anlægsgaranti, som muliggør finansieringen, så regionenn fik også en stor tak med på vejen af Finn Skovbo Pedersen, for med deres tilsagn kan der nu realiseres et bygeri til knap 23 millioner kroner - eksklusiv inventar.

Færdigt næste sommer

Arkitekterne HS Brunsgaard Lauersen styrer og koordinerer byggeriet og Niels Wium ApS har de to største entrepriser med at mure og støbe - samt tømrerarbejdet.

Det er aftalt, at byggeriet står færdig 1. juli 2021, så i juli og august starter indflytningen for de 12 beboere, hvor Svanen vil blive basen for deres hverdag.

arrow Susanne har været med hele vejen
16. september 2020 kl. 15:54 Opdateret: kl. 12:09
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk