31. juli 2021
Ni af de 11 kandidater, der stiller op til kommunevalget for Nyt Stevns. Fra venstre (forreste række): Jesper Kristensen, Rikke Ackermann, Ole Gjermandsen og Kolbrun Bjarnadóttir. Fra venstre (bagerste række): Kristian Olsen, Poul Erik Brixtofte, Brian Sønderby Qvist, Jørgen Larsen og Mogens Haugaard. To kandidater mangler på billedet: Rene Langelund Larsen og Birger Merwald. Foto: Louise Nordgaard
Ni af de 11 kandidater, der stiller op til kommunevalget for Nyt Stevns. Fra venstre (forreste række): Jesper Kristensen, Rikke Ackermann, Ole Gjermandsen og Kolbrun Bjarnadóttir. Fra venstre (bagerste række): Kristian Olsen, Poul Erik Brixtofte, Brian Sønderby Qvist, Jørgen Larsen og Mogens Haugaard. To kandidater mangler på billedet: Rene Langelund Larsen og Birger Merwald. Foto: Louise Nordgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 11 vil stille op for Nyt Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

11 vil stille op for Nyt Stevns
Stevns - 22. juni 2021 kl. 14:51
Af Henrik Fisker

Der er stadig næsten fem måneder til kommunevalget, men allerede mandag på årets længste dag holdt Nyt Stevns sit opstillingsmøde i naturskønne omgivelser. Det foregik udendørs efter ved Bøgeskovhavn, at de 40 fremmødte medlemmer havde spist aftensmad sammen på traktørstedet.

Aftenens mødeleder var landboforeningsformand Ole Elbæk fra Klippinge, der styrede forsamlingen gennem afstemningsproceduren. Da opstillingsmødet var slut, forelå resultatet af lokallistens afstemning, der indplacerede kandidaterne i rækkefølge. Da Nyt Stevns opstiller sideordnet, er det dog i sidste ende vælgerne, der afgør, hvem der måtte blive valgt til den nye kommunalbestyrelse, der tiltræder efter årsskiftet.

11 kandidater havde på forhånd meldt deres interesse for at stille op. Af dem var Mogens Haugaard allerede på forhånd blevet valgt som borgmesterkandidat på listens generalforsamling søndag 9. maj, så afstemningen drejede sig om indplaceringen af de 10 øvrige kandidater.

Tyngden ligger mod syd
De 11 kandidater, som er opstillet på nuværende tidspunkt, er færre end de 17, som Nyt Stevns stillede med ved valget for fire år siden. Men bestyrelsen har mandat til at supplere listen med nye kandidater, der i så fald placeres på plads nr. 12 og nedefter.

Fem af de 11 kandidater er gengangere fra sidste valg, mens seks stiller op for første gang. Det betyder samtidig, at 12 af kandidaterne fra 2017 ikke stiller op igen for Nyt Stevns.

Listen består af ni mænd og to kvinder, og geografisk ligger tyngden i den sydlige del af kommunen. Fem bor i Store Heddinge, tre i Rødvig og én i Lund, og hertil kommer to fra Hårlev. Der er ingen kandidater fra Strøby Egede eller den øvrige del af det nordlige Stevns.

Medlemmerne placerede formanden for Rødvig Fiskerihavn: Kristian Olsen på listens andenplads efterfulgt af formanden for Nyt Stevns: landmand Poul Erik Brixtofte på tredjepladsen. Nuværende kommunalpolitiker Jørgen Larsen fra HF Butikken i Hårlev blev opstillet på fjerdepladsen.

Kandidaterne
De 11 kandidater, som Nyt Stevns foreløbig stiller med til valget, er i rækkefølge:

1. Mogens Haugaard Nielsen, borgmesterkandidat, landmand - Lund

2. Kristian Olsen, fisker og formand for Rødvig Fiskerihavn - Rødvig

3. Poul Erik Brixtofte, landmand - Store Heddinge

4. Jørgen Larsen, selvstændig erhvervsdrivende HF butikken - Hårlev

5. Kolbrun Bjarnadóttir, cand.merc.imm., fuldmægtig i Udlændingestyrelsen - Hårlev

6. Rikke Ackermann, socialpædagog og tidligere leder af Cafe Stevnen - Store Heddinge

7. Jesper Kristensen, merkonom i markedsføring, salg og marketing i SAS - Rødvig

8. Brian Sønderby Qvist, nordisk regnskabschef i Fiat Chrysler Automobiler - Store Heddinge

9. René Langelund Larsen, arbejdsmiljøkonsulent i NCC Danmark A/S - Store Heddinge

10. Ole Gjermandsen, pensioneret landmand og formand for Handicaprådet - Store Heddinge

11. Birger Merwald, pensionist og formand for Sydstevns badmintonklub - Rødvig

Politisk styret kommune
Borgmesterkandidat Mogens Haugaard udtaler i en pressemeddelelse, at han er »stolt af det kandidathold, som Nyt Stevns går til valg med 16. november«:

- Det er et hold, som er stærkt funderet i forhold til de store kommunalpolitiske opgaver - både på økonomi, drift, den sociale og kulturelle del. Det er ikke nogen hemmelighed, at kommunens økonomi ligger hele holdet stærkt på sinde. Vi håber på stor opbakning fra vælgerne til at få genetableret den økonomiske styring efter de sidste fire års økonomiske rod og enorme kassetræk. Skatten skal ned igen, vi skal have ryddet op i ineffektive kroge og tilbage til et lavt sygefravær, siger han.

Mogens Haugaard understreger videre, at Nyt Stevns også arbejder for en politisk styret kommune, hvor det er politikerne, der sætter aftrykkene.

- Nu ser vi frem mod en spændende valgkamp, og vi går selvfølgelig efter størst mulig indflydelse, siger han.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk