25. september 2018
På valgmødet i Strøbyhallen vakte Enhedslistens kandidat Willy Karlslund opsigt ved at kalde flertalsgruppens budget for et "valgbudget". Hans egen spidskandidat Jan Jespersen har ellers gentagne gange forsvaret de velfærdsforberinger, som budgettet indeholder. Foto: Henrik Fisker
På valgmødet i Strøbyhallen vakte Enhedslistens kandidat Willy Karlslund opsigt ved at kalde flertalsgruppens budget for et "valgbudget". Hans egen spidskandidat Jan Jespersen har ellers gentagne gange forsvaret de velfærdsforberinger, som budgettet indeholder. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valgbudget eller velfærdsbudget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgbudget eller velfærdsbudget
Opdateret 14. november 2017 kl. 14:23
Stevns KV17 - 14. november 2017 kl. 13:20
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Besparelser på ældreområdet var ét af temaerne på søndagens valgmøde i Strøbyhallen, og her kom det til en uvant tackling internt i den røde lejr omkring det netop vedtagne kommunale budget for 2018, skriver DAGBLADET Stevns tirsdag.

Debatten udsprang af et spørgsmål fra en borger: Flemming Munch Hansen, der præsenterede sig som ny borger i Strøby Egede, og som havde læst, at Stevns Kommune bruger mindst pr. ældre medborger i hele Danmark. Det fandt han skræmmende og spurgte panelet, om han på den baggrund burde flytte fra kommunen igen.

Det mente borgmester Mogens Haugaard (Nyt Stevns) bestemt ikke:

- Vi var meget hurtige efter kommunalreformen til at lægge strukturen på plejeområdet. Det har givet nogle besparelser, men vi har i dag en rigtig god ældrepleje. Det finder man ikke altid i kommuner, der bruger flere penge end os, sagde han.

Steen S. Hansen (S) henviste til, at det netop vedtagne »velfærdsbudget« afsætter 5,3 millioner kroner ekstra til ældreområdet - blandt indføres der nu 14 dages-rengøring i hjemmeplejen i stedet for hver tredje uge.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal kigge på ældreområdet igen, for vi er ikke i mål endnu, tilføjede han.

Det fik Willy Karlslund (EL) på banen:

- Vi har fået dokumentation for, at Stevns Kommune i denne valgperiode har sparet 13 procent på de ældre. Og så hævder borgmesteren, at kvaliteten er i orden. Det tror jeg ikke på. Og jeg tvivler på, at de forbedringer, der er lavet i budget 2018, holder til næste år. Jeg har en kraftig mistanke om, at budgettet er et rent valgbudget. Men vi vil i Enhedslisten holde de øvrige partier op på, at genopretningen af ældreområdet skal fortsætte i næste budgetaftale, sagde han.

Det fik den frie kandidat: Betina Baden til at tage ordet:

- Her får vi en rød indrømmelse af, at det er et valgbudget, som blev vedtaget i Kommunalbestyrelsen. Det er nok ikke tilfældigt, at disse velfærdsforbedringer blev vedtaget netop i år, hvor der skal være valg, sagde hun.

Betina Baden forlod i september Enhedslisten, som hun ellers var udset til at til at repræsentere som nr. 2 på opstillingslisten.

Steen S. Hansen afviste imidlertid påstanden om, at der er tale om et valgbudget:

- Jeg bliver ked af det, Willy, når du siger den slags. For din repræsentant i Kommunalbestyrelsen (Jan Jespersen, red.) har gjort en fin indsats for det budget, som nu er vedtaget, sagde han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk