1. november 2020
Lene Madsen Milner (V) - her med sønnen Jeppe - er trods et stort stemmetab genvalgt til Regionsrådet. Foto: Henrik Fisker
Lene Madsen Milner (V) - her med sønnen Jeppe - er trods et stort stemmetab genvalgt til Regionsrådet. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevns atter med i Regionsrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevns atter med i Regionsrådet
Opdateret 24. november 2017 kl. 13:20
Stevns KV17 - 24. november 2017 kl. 12:42
Af Henrik Fisker

Stevns vil også i den kommende valgperiode være repræsenteret i Regionsrådet - og det endda muligvis med to mandater i en overgangsperiode. Det skriver DAGBLADET Stevns fredag.

arrow Læs også: Så mange stemmer fik de

Lene Madsen Milner (V) genvandt sit mandat trods tab af en tredjedel af sit personlige stemmetal, og at hendes parti gik tilbage og mistede tre mandater og dermed formandsposten i Regionsrådet.

Samtidig fik Ellen Knudsen (K) stemmer nok til at blive førstesuppleant for sit parti. Men da partiets nr. 2: Brigitte Klintskov Jerkel fra Greve i øjeblikket har orlov, mens hun er indkaldt til Folketinget, tyder meget på, at Ellen Knudsen vil blive indkaldt som medlem af Regionsrådet.

- Brigitte Jerkel blev valgt til både Greve Byråd og til Regionsrådet. Da hun i forvejen passer erhvervsminister Brian Mikkelsens plads i Folketinget, har hun således tre mandater på én gang. Det har hun hidtil klaret ved at tage orlov fra Regionsrådet. Derfor har Per Hovmand fra Sorø i denne valgperiode været indkaldt til rådet, fordi han er førstesuppleant. Nu er han imidlertid selv blevet valgt, og så er det mig, der er førstesuppleant, siger Ellen Knudsen.

Brigitte Jerkel siger til DAGBLADET, at hun i øjeblikket overvejer situationen:

- Jeg skal lige se, hvad konstitueringerne i både Greve Byråd og Regionsrådet fører med sig, før jeg tager endelig stilling. Men det er korrekt, at jeg i øjeblikket er valgt til tre forsamlinger på én gang, og at jeg i denne valgperiode har haft orlov fra Regionsrådet, mens jeg passer Brian Mikkelsens plads i Folketinget, bekræfter hun.

Førnævnte Per Hovmand fik blot tre stemmer mere end Ellen Knudsen, der således var meget tæt på at blive valgt til Regionsrådet. Hun fik 1344 personlige stemmer, hvor Per Hovmand har 1347.

arrow Stevns vil høres i regionen
17. november 2017 kl. 11:35 Opdateret: kl. 11:35
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk