1. november 2020
To nye socialdemokratiske udvalgsformænd: Henning Urban Dam Nielsen (tv.) bliver formand for Social- og Sundhedsudvalget, mens Steen S. Hansen tager formandsposten i Børn-, Unge- og Læringsudvalget. Foto: Erik Nielsen
To nye socialdemokratiske udvalgsformænd: Henning Urban Dam Nielsen (tv.) bliver formand for Social- og Sundhedsudvalget, mens Steen S. Hansen tager formandsposten i Børn-, Unge- og Læringsudvalget. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Steen, Henning, Flemming og Mikkel er de nye formænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Steen, Henning, Flemming og Mikkel er de nye formænd
Opdateret 10. december 2017 kl. 08:06
Stevns KV17 - 08. december 2017 kl. 13:34
Af Henrik Fisker

De fire stående udvalg har med offentliggørelsen af den kommende udvalgsstruktur fået hver en formand. Her er den mest overraskende nyhed måske, at Henning Urban Dam Nielsen (S) bliver ny formand for Social- og Sundhedsudvalget. Hidtil har han været et dedikeret medlem af Børneudvalget, men skifter altså nu spor til et andet udgiftstungt udvalg.

arrow Læs også: Her er de nye politiske udvalg

Til gengæld bliver Steen S. Hansen (S) formand for Børneudvalget, som fremover skal hedde Børn-, Unge- og Læringsudvalget.

Flemming Petersen (V) har i to perioder været formand for Plan- og Teknikudvalget og bliver nu formand for det større Teknik-, Miljø- og Fritidsudvalg, mens den nyvalgte Mikkel Lundemann Rasmussen (K) får lov at prøve kræfter med det nyoprettede Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Turismeudvalg.

Ser vi på de nye udvalg, springer det i øjnene, at der ikke er sat navn på næstformandsposterne. Disse poster overlades det til de enkelte udvalg selv at besætte, og det giver i udgangspunktet oppositionen mulighed for at komme til fadet.

Det samme gælder den formelle post som anden viceborgmester, der er ulønnet - den får de tre oppositionspartier: Nyt Stevns, Dansk Folkeparti og Enhedslisten lov at kæmpe om.

arrow Fem politiske udvalg blev til fire
08. december 2017 kl. 12:47 Opdateret: kl. 08:06
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk