23. oktober 2018
Henning Urban Dam Nielsen og Steen S. Hansen peger på, at en stemme på Socialdemokratiet, det er en stemme på at få Stevns Kommune ført tilbage til at turde satse på kerneværdierne, som er børn, unge og ældre. Foto: Erik Nielsen
Henning Urban Dam Nielsen og Steen S. Hansen peger på, at en stemme på Socialdemokratiet, det er en stemme på at få Stevns Kommune ført tilbage til at turde satse på kerneværdierne, som er børn, unge og ældre. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S: Kerneområderne er vigtigst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S: Kerneområderne er vigtigst
Stevns KV17 - 12. november 2017 kl. 06:27
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire kvinder og 11 mænd stiller op til kommunalvalget 21. november for Socialdemokratiet på Stevns. To af disse har på opfordring besøgt redaktionen på DAGBLADET for at gøre avisens læsere klogere på, hvad det er for et budskab partiet gerne vil sælge til vælgerne. Efter partiets eget valg er disse to borgmesterkandidat Steen S. Hansen samt nummer seks på opstillingslisten, Henning Urban Dam Nielsen.

- Børneområdet er kommet på bagkant. Og der skal i den næste periode være et helt andet fokus på både børne- og ældreområdet. Hvis vi har en ordentlig kernevelfærd på plads, så åbner det også op for, at vi får ekstra tilflytning. Det hænger sammen, siger Steen S. Hansen, mens Henning Urban Dam Nielsen lægger til, at man ikke må underkende den nuværende indsats som den lokale ungdomsskole gør for ungdommen, og der også her skal kigge på bedre rammer.

Han peger i den sammenhæng på, at der bør være klubtilbud for ungdommen fire centrale steder på Stevns.

Kernevelfærd koster penge, så det naturlige spørgsmål er derfor, hvor skal disse penge findes?

- Vi må spørge os selv: Bruger vi pengene rigtigt, og kan vi ikke gøre tingene klogere og smartere, så vi kan frigive midler, der kan bruges på såkaldte »varme hænder«, siger Steen S. Hansen og peger på, at kongstanken i den sammenhæng er, at man skal have mere frihed og ansvar ud i de enkelte led af organisationen:

- Vi skal turde kigge tingene igennem. Om der er for mange mellemledere og bureaukratiske trin ved jeg ikke, men vi skal være villige til at tænke nyt og kigge på det og lave en »fingrene-væk-reform«, så ansvaret kommer mere ud i organisationen, og der bliver vist tillid til den enkelte medarbejder. Vi har centraliseret alt for meget i den interne struktur, og vi skal tænke mere i decentralisering, lyder det fra Steen S. Hansen, der tror på, at det vil give en mere smidig organisation, som man i sidste ende sparer penge ved.

Med mere tillid og mindre dokumentation bliver der ifølge Socialdemokratiet sparet penge, og man kan have fokus på den politik, man gerne vil føre ud i livet.

- Bedre normeringer på områderne for børn, unge og ældre. Det er den retning Socialdemokratiet vil sætte for den kommende periode, og det er en fortsættelse af det budget for 2018, som netop er blevet vedtaget med et bredt flertal i Kommunalbestyrelsen, konkluderer Steen S. Hansen.

Når det er sagt, så mener Socialdemokratiet, at jobmulighederne på Stevns skal forbedres. Faktisk slår partiet sig her op på et vaskeægte valgløfte ved at sige, at der årligt i de næste 10 år skal skabes 100 nye jobs på Stevns. Det er et budskab, man kan blive målt og vejet på.

Hvordan vil I sikre det?
- Stevns Klint er ikke i Champions Leauge. Nej Verdensarven er langt mere end det. Vi ligger på en liste, hvor Klinten bliver sammenlignet direkte med Galapagosøerne og Great Barrier Reef. Det skal vi selvfølgelig forstå at udnytte. Og med etableringen af et besøgscenter, åbner der nogle helt andre muligheder, som vi skal forstå at udnytte. Besøgscentret skal bruges som løftestang i den sammenhæng.

Kan det skabe 100 jobs om året?

- Nej, det kan ikke stå alene. Vi skal i tæt samarbejde med Stevns Erhvervsråd blive dygtigere til at se udviklingsmulighederne og kunne tiltrække virksomheder til Stevns. Der mener jeg eksempelvis, at der ligger et potentiale i at udnytte de nedlagte landbrug, hvor det skal være muligt at etablere virksomheder med flere ansatte end fem, forklarer Steen S. Hansen, der også peger på, at man skal være klar til at satse på grøn energi:

- Det arbejde har været lagt fuldstændig dødt i den forgangne periode, da det udvalg som sad med dette fokus-område blev nedlagt af flertallet umiddelbart efter valget i 2013.

En samarbejdende kommunalbestyrelse er alfa og omega for, at alle de politiske budskaber kan føres ud i livet, da S næppe får 10 mandater i den kommende Kommunalbestyrelse. De vil dog nødigt sætte tal på, hvor mange partiet regner med at få ind i den nye kommunalbestyrelse. De regner med et bedre valg end sidst er det tætteste, vi kan komme på for nu.

- Med Steen S. Hansen i spidsen, så kan vi få gennemført tingene. Det har vi allerede bevist igennem det seneste år, hvor der har været et nyt samarbejdende flertal, siger Henning Urban Dam Nielsen.

Det er derfor også partiets udgangspunkt, at det er Steen S. Hansen, der skal peges på som borgmester - til trods for, at blandt andre den radikale Line Krogh Lay på det seneste har markedsført sig »voldsomt« som den nye borgmester på Stevns.

- Det handler selvfølgelig om profilering. Jeg mener stadigvæk, at jeg er det seriøse bud på en kommende borgmester, siger Steen S. Hansen, hvorefter det ligger ham meget på sinde at sige, at man i næste periode skal have meget bedre styr på de kommunale ejendomme.

I den sammenhæng er det værd at bemærke, at netop dette område har været Dansk Folkepartis borgmesterkandidats største kongstanke i den igangværende valgkamp, hvor Varly Jensen gang på gang har talt om at oprette et nyt kommunalt udvalg til netop at holde bedre styr på byggerier og ejendomme. Et ejendoms- og planudvalg, som DF kalder det.

Skal vi have et ejendoms- og planudvalg i næste periode?

- Vi ankerkender, at det er en god idé, men vi har ikke lagt os fast på noget, lyder svaret fra Steen S. Hansen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk