2. december 2020
Lene Gorm Pedersen - opstiller som nr. 9 for Enhedslisten.
Lene Gorm Pedersen - opstiller som nr. 9 for Enhedslisten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny i politik: Lene vil slå et slag for miljøet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny i politik: Lene vil slå et slag for miljøet
Stevns KV17 - 06. november 2017 kl. 14:02
Af Henrik Fisker

Når man står nederst på en liste med prioriteret opstilling, ved man godt, at chancerne for at blive valgt ikke er store. Det kan lade sig gøre at sprænge den liste, som partiet har sammensat, men det kræver rigtig mange personlige stemmer, og det er altså op ad bakke, når man stiller op for allerførste gang.

arrow Læs også: Ny i politik: Jacob taler børnenes sag

Men det har Lene Gorm Pedersen det fint med. Hun er helt på det rene med, at hun nok ikke bliver valgt til Kommunalbestyrelsen, da hun er nr. 9 og sidst hos Enhedslisten, der netop benytter sig af partiliste som opstillingsform.

- Jeg meldte mig ind i partiet i foråret, og så fik jeg en henvendelse fra den lokale bestyrelse, om jeg kunne tænke mig at stille op i bunden af listen, som allerede var valgt på dette tidspunkt. Det sagde jeg ja til, for jeg gerne støtte arbejdet i partiet, men jeg regner absolut ikke med at blive valgt, siger Lene Gorm Pedersen.

Hun er 48 år og bor i Store Heddinge sammen med sin mand og to børn. Familien kom til Stevns i 2005 fra København. Hun er uddannet dyrlæge og arbejder på Roskilde Tekniske Skole, hvor hun underviser kommende dyrepassere, som i fremtiden skal tage sig af de vilde dyr i Zoologisk Have eller måske arbejde i en dyrehandel.

Når hun blev aktiv i politik, var det efter tilskyndelse fra en kollega i branchen.

- Han havde hørt på, at jeg havde nogle holdninger til bl.a. miljøpolitik og socialt ansvar. Han sagde til mig, at når man har en stemme, bør man også bruge den. Så meldte jeg mig ind i Enhedslisten, som varetager mine synspunkter på netop disse områder. Jeg er meget optaget af at beskytte vores grundvand, og jeg kan godt blive bekymret over al den sprøjtegift, som hældes ud over landbrugsarealerne på Stevns. Desuden mener jeg, at vi har pligt til at tage godt imod de nye borgere, der som flygtninge kommer til Stevns. De skal integreres i lokalsamfundet, og det kræver en indsats, siger Lene Gorm Pedersen.

Som nævnt forventer hun ikke at blive valgt til Kommunalbestyrelsen. Men skulle det ske alligevel, er der én mærkesag, som hun vil kæmpe for frem for alle de andre:

- Det er absolut miljøet. Det er meget nødvendigt, at der sker noget på dette område, siger hun.

arrow Ny i politik: Anne vil uddelegere mere ansvar
15. november 2017 kl. 14:56 Opdateret: kl. 12:52
arrow Ny i Politik: Barndomsår med Schlüter formede Kenni
14. november 2017 kl. 16:09 Opdateret: kl. 12:56
arrow Ny i politik: Tim har respekt for alle der stiller op
13. november 2017 kl. 14:11 Opdateret: kl. 16:14
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk