25. oktober 2021
Jacob Panton-Kristiansen er nummer to på Venstres liste. Kandidatfoto
Jacob Panton-Kristiansen er nummer to på Venstres liste. Kandidatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny i politik: Jacob taler børnenes sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny i politik: Jacob taler børnenes sag
Stevns kommunalvalg - 17. november 2017 kl. 13:44
Af Erik Nielsen

Den politiske karriere for den tidligere kampvogns-kommandør i Afghanistan kickstartede, da han blev den person, som samlede mest opbakning blandt de 77 fremmødte V-medlemmer ved partiets opstillingsmøde i april.

arrow Læs også: Ny i politik: Anne vil uddelegere mere ansvar

Dermed bliver den 35-årige Jacob Panton-Kristiansen, der bor ved Valløby med sin kone og tre børn, nummer to på listen efter borgmesterkandidat Anette Mortensen.

- Jeg har både stemt bå V, K og DF i den tid, hvor jeg har kunnet stemme. Jeg er altså ikke inkarneret Venstre-mand på den måde, men jeg kommer fra en landmandsfamilie i Vestjylland, en rigtig Venstre-familie, og dengang jeg søgte om hjælp og opbakning til sin forening for krigsveteraner, så var det helt klart hos Venstre, hvor jeg fik den umiddelbare støtte. Og da jeg fik Venstres frihedspris sidste år, så meldte jeg mig ind i partiet umiddelbart derefter, fortæller Jacob Panton til DAGBLADET.

Han er stadig ansat i Forsvaret, hvor han underviser læger og sygeplejersker i militære færdigheder samt er rådgiver i Forsvarets veteranpolitik.

- Jeg mener, at jeg vil kunne bidrage med at finde nogle løsninger, hvor andre giver op. Om nogen så ved en soldat, hvor vigtigt det er at samarbejde om opgaverne og udvise loyalitet. Det vil jeg kunne bidrage med, og så ved jeg også med mig selv, at jeg når de mål, jeg sætter mig for. Men det opnår man kun ved at lytte til andre, så man får alle løsningsmodeller på bordet og ikke kun éns egen, siger den handlingsorienterede Venstre-mand.

Han har kun en hovedrysten til overs for alt det »navlepilleri«, som er foregået i Kommunalbestyrelsen igennem den seneste periode.

- Jeg bliver tit spurgt, hvad jeg mener om de konflikter, der har været. Og jeg kan kun sige, at det har jeg ikke nogen holdning til, og jeg har heller ikke været en del af det, siger Jacob Panton, der langt hellere vil tale om, hvad han vil opnå politisk:

- Børnene er mit fokusområde. Stevns er ikke Udkantsdanmark. Stevns er en kommune i vækst, men har én af de dårligste normeringer. Og så nytter ikke noget, at vi fylder for mange børn i klasserne i skolerne. Det skal vi have en helt klar plan for, siger han og peger på, at der skal gang i nogle tiltag for at udnytte den natur, som Stevns er kendt for:

- Tag nu eksempelvis Mandehoved, hvor man kommer ud til en bænk og en shelter. Eller i Tryggevælde Ådal, hvor broerne over åen ser slidte ud. Det kan man gøre mere indbydende.

Han mener også, at der kunne have været gjort langt mere fodarbejde for at tiltrække statslige arbejdspladser til Stevns.

- Man skal være langt mere opsøgende, og det er noget jeg kan bidrage med.

arrow Ny i Politik: Barndomsår med Schlüter formede Kenni
14. november 2017 kl. 16:09 Opdateret: kl. 12:56
arrow Ny i politik: Tim har respekt for alle der stiller op
13. november 2017 kl. 14:11 Opdateret: kl. 16:14
arrow Ny i politik: Lars vil bruge pengene bedre
11. november 2017 kl. 11:44 Opdateret: kl. 20:24
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk