26. oktober 2020
Anne Munch. Kandidatfoto
Anne Munch. Kandidatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny i politik: Anne vil uddelegere mere ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny i politik: Anne vil uddelegere mere ansvar
Stevns KV17 - 15. november 2017 kl. 14:56
Af Erik Nielsen

57-årige Anne Munch står som nummer to på Socialdemokratiets liste til Kommunalvalget. Hun stiller op for første gang, men hvorfor og hvilken politik vil hun føre?

arrow Læs også: Ny i politik: Jacob taler børnenes sag

- Jeg har været beskæftiget i ældre-sektoren i 40 år, og jeg er bare blevet mere og mere træt af at se, hvordan besparelser indvirker negativt på området. Flere og flere dage er jeg gået deprimeret hjem fra arbejde. Men man kan ikke bare sætte sig hen i et hjørne og brokke sig, så hvis man ikke selv er parat til at gøre en aktiv indsats for at forbedre forholdene. Og det får jeg mulighed for nu. Man må starte med sig selv, siger Anne Munch, der tidligere har arbejdet på Vallø Strand og korttidsafdelingen i Hårlev og nu er ansat ved Rehabiliterings-center Stevnshøj.

Hun henviser til, at det område hun arbejder med efterhånden har udviklet sig til noget, hun betegner som »et discount-hospice«.

Anne Munch har kun været medlem af Socialdemokratiet et års tid, men hun har altid følt at hun har sine rødder i den socialdemokratiske bevægelse. Som kandidaten formulerer det, så blev hendes farmor begravet med »en rød rose i kisten«.

- Jeg kan godt lide tankegangen om, at vi alle skal være med til at tage hånd om hinanden, og jeg har ikke været inde at undersøge de andre partiers udgangspunkt. Jeg er nok bare forankret i Socialdemokratiet, siger Anne Munch, der peger på, at det var på hendes eget initiativ, at hun blev stillet op til valget.

Mange vil sikkert kende hendes som en særdeles aktiv initiativtager i forbindelse med den såkaldte Bryst Café for kræftramte kvinder. Sammen med Anne Andersen tog Anne Munch initiativ til disse givende café-møder tilbage i 2012, og Bryst Caféen er stadig et tilbud under Kræftens Bekæmpelse Stevns.

Den 57-årige kandidat, flyttede sidste år med sin mand til Rødvig, efter de havde boet 27 år i Magleby.

- Vi er flyttet til et mere praktisk hjem, som vi kan blive gamle i. Vi kalder det rettidig omhu, så vi både kan skabe et nyt netværk og undgå at se på, at vores gamle hus forfaldt om ørerne på os, siger Anne Munch.

Hun ynder at sige, at der bliver hørt alt for lidt på »indianerne«, når der sker ændringer i eksempelvis ældreplejen.

- Der bliver flere og flere mellemledere og færre og færre indianere. Hvis jeg bliver valgt, så er det et af de områder, jeg vil arbejde for, at der bliver set efter i sømmene. Vi skal sikre meget større indragelse af de ansatte, så man igen kan komme til at føle ansvar og tage ejerskab for de opgaver, man udfører

arrow Ny i Politik: Barndomsår med Schlüter formede Kenni
14. november 2017 kl. 16:09 Opdateret: kl. 12:56
arrow Ny i politik: Tim har respekt for alle der stiller op
13. november 2017 kl. 14:11 Opdateret: kl. 16:14
arrow Ny i politik: Lars vil bruge pengene bedre
11. november 2017 kl. 11:44 Opdateret: kl. 20:24
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk