16. januar 2021
Lillian Lange, der er formand for Strøbyhjemmets Pensionistforening bød de mange fremmødte velkommen, inden ordstyrer Peter Leander tog over. Foto: Erik Nielsen
Lillian Lange, der er formand for Strøbyhjemmets Pensionistforening bød de mange fremmødte velkommen, inden ordstyrer Peter Leander tog over. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mytedannelse om Strøbyhjemmets fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mytedannelse om Strøbyhjemmets fremtid
Opdateret 02. november 2017 kl. 08:55
Stevns KV17 - 02. november 2017 kl. 05:25
Af Erik Nielsen

Der var stor interesse for at høre om og debattere Strøbyhjemmets fremtid, da der tirsdag eftermiddag var møde i det nedlagte kommunale plejecenter, der nu bliver brugt som samlingssted for Strøbyhjemmets Pensionistforening.

arrow Læs også: Enigt udvalg vil sælge Strøbyhjemmet

Mange af de nuværende og tidligere brugere af hjemmet fik ordet og talte for Strøbyhjemmets bevarelse.

Mogens Hansen var ikke én af dem. Han er kandidat for Socialdemokratiet og har tidligere siddet i Kommunalbestyrelsen for samme parti. Desuden har han siddet med op til flere ældre-boligbestyrelser.

- Det her drejer sig slet ikke om partipolitik, men er et spørgsmål om, hvorvidt vi er klar til at kaste gode penge efter dårlige. Jeg tror ikke på at vi bliver ved med at putte penge i det her sted, men der skal findes andre løsninger, sagde han.

Karsten P. Smith, der er næstformand i Ældrerådet i Stevns Kommune pegede på, at Strøbyhjemmet er helt utidssvarende med en elevator som eneste adgangsvej for gangbesværede.

- Hvad vil I gøre den dag, der opstår en brand her på stedet. At bevare Strøbyhjemmet er ikke den bedste løsning for de ældre her i området. Find i stedet ud af at bygge noget nyt. Men Strøbyhjemmet skal selvfølgelig ikke rives ned før det er bygget. Men hør nu, hvad jeg siger: det vil være et mareridt at evakuere brugerne af dette sted ved en brand, sagde han.

De efterfølgende politikere pegede i den sammenhæng på, at der er »myter« og »ammestuehistorier« om, at Strøbyhjemmet allerede er sat til salg. Men det er ikke korrekt, hvilket man også kan forvisse sig om ved at læse resumeet fra Social- og Sundhedsudvalgets møde 23. august, hvor sagen om Strøbyhjemmet blev behandlet og lagt på den åbne del af dagsordenen.

Her bliver det beskrevet, at administrationen i dialog med brugerne af Strøbyhjemmet skal finde en alternativ mulighed for lokalelån - og når dette forløb er afsluttet, skal bygningen overdrages til Økonomiudvalget med henblik på et salg.

Sagen har ikke på nuværende tidspunkt økonomiske konsekvenser for Stevns Kommune, men såfremt er ikke findes en løsning, vil der skulle afholdes anlægsudgifter for 1 million kroner i 2018 samt 2,5 millioner kroner i overslagsårene.

arrow Flertal bag omstridte flytninger af børn og ældre
27. september 2019 kl. 14:19 Opdateret: kl. 13:33
arrow Lokaler til autismebørn skal gøres egnede
27. september 2019 kl. 14:14 Opdateret: kl. 14:27
arrow Stor utilfredshed med at seks sårbare børn skal flyttes
24. september 2019 kl. 12:47 Opdateret: kl. 12:47
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk