11. december 2017
K-formand Lasse Olsen er nummer fire på den konservative liste, mens Mikkel Lundemann Rasmussen er spids- og borgmesterkandidat. Konservative håber på at komme ind i Kommunalbestyrelsen med to kandidater ved valget tirsdag 21. november. Foto: Erik Nielsen
K-formand Lasse Olsen er nummer fire på den konservative liste, mens Mikkel Lundemann Rasmussen er spids- og borgmesterkandidat. Konservative håber på at komme ind i Kommunalbestyrelsen med to kandidater ved valget tirsdag 21. november. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: K har børn, ældre og arbejdspladser i fokus til valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

K har børn, ældre og arbejdspladser i fokus til valget
Stevns KV17 - 13. oktober 2017 kl. 06:26
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire kvinder og fire mænd stiller op til kommunalvalget 21. november for Det Konservative Folkeparti på Stevns. To af disse har på opfordring besøgt redaktionen på DAGBLADET for at gøre avisens og sn.dk's læsere klogere på, hvad det er for et budskab partiet gerne vil sælge til vælgerne. Efter partiets eget valg er disse to borgmesterkandidat Mikkel Lundemann Rasmussen samt partiets lokale formand og nummer fire på opstillingslisten Lasse Olsen.

arrow Læs også: Kritisk røst med et glimt i øjet

- Børn, erhverv og ældre - det er det, vi brænder mest for, og det kan man også se, hvis man læser vores valgprogram, som har ligget klar siden foråret, siger Mikkel Lundemann Rasmussen.

Personligt har han brugt en del tid på at besøge børnefamilier, hvor han lyttede sig frem til en pointe, som han gerne vil trække frem.

- Familierne prioriterer ikke som sådan længere åbningstid i institutionerne som det vigtigste, men i høj grad mere fleksible åbningstider. Og det er man dybt afhængig af. Så det vil vi arbejde for, lyder det fra borgmesterkandidaten, der også peger på, at en kortere skoledag i folkeskolerne er en vigtig sag for partiet lokalt:

- Og desuden skal der være mulighed for sunde madordninger i folkeskolen. Og så ser vi også gerne, at der bliver bedre mulighed for at differentiere undervisning. Det gælder ikke kun de resurse-stærke elever, men der skal være rammer til at dele eleverne mere op end det er tilfældet nu, siger han.

Borgmesterkandidaten har selv arbejdet i ungdomsskolen på Stevns for år tilbage i en periode over otte år.

- Jeg ved af personlig erfaring, hvor vigtigt det er at styrke de gode tilbud i ungdomsskolen. Jeg har set med egne øjne, hvordan ungdomsskolen har været med til at give nogle unge mennesker en ekstra chance. Og jeg har efterfølgende mødt de unge, der havde problemer, og jeg kan konstatere, at de er kommet videre. Det er rigtigt vigtigt, og det vil vi gerne arbejde for, siger Mikkel Lundemann Rasmussen.

Lasse Olsen peger på, at han og resten af det konservative hold vil arbejde målrettet på at sikre bedre rammer for iværksættere og virksomheder, så der ad den vej kan skabes flere lokale arbejdspladser.

- Det er helt afgørende for, at flere vil flytte til Stevns. Jeg ved godt, at vi aldrig får en stor fabrik med mange arbejdspladser til at placere sig her. Men vi skal styrke enkeltmandsfirmaer og styrke butikker i byen ved eksempelvis at spore dem ind på at kombinere butiksdrift med e-handel, siger Lasse Olsen, der selv er landmand.

Målet til at skabe bedre rammer for erhvervslivet er blandt andet gennem en bedre infrastruktur, hvor en omfartsvej ved Strøby Egede og en statsvej til motorvejen stadig er vigtige for partiet.

- Men jeg kan også se, at et kontorhotel for iværksættere i Strøby Egede vil kunne skubbe tingene i den rigtige retning, og så skal vi være bedre til at have fokus på turismen på flere planer, lyder det fra borgmesterkandidaten.

Han har desuden hele vejen igennem arbejdet for et lokalt turistkontor i Rødvig.

- Vi kan se, at behovet er der. Vi må også se på, om hele set uppet omkring Visit Sydsjælland-Møn er rigtigt, eller om vi bare forsvinder i det stort anlagte samarbejde fire kommuner imellem, siger Mikkel Lundemann Rasmussen, der også peger på at sports- og fødevare-events vil være en form for erhvervsturisme, som kan trække i den rigtige retning.

På ældreområdet peger de begge to på, at de har en foregangskvinde i Ellen Knudsen, der allerede har påpeget flere konkrete tiltag i debatindlæg.

- Der skal flere medarbejdere til at servicere de ældre på både plejecentre og i eget hjem. Det er simpelthen kernevelfærd, og det er et spørgsmål om at prioritere. For det er selvfølgelig en forudsætning for det hele, at det skal være økonomisk forsvarligt. Men med øget tilflytning tror vi på, at vi får flere skattekroner i kassen, så det kan være med til at finansiere området, siger Lasse Olsen.

Tidligere har den konservative Ellen Knudsen helt konkret beskrevet, at ældre med behov skal have bedre mulighed for nødkald.

- Det redder simpelthen liv, så det er ikke bare et spørgsmål om velfærd, konkluderer Mikkel Lundemann Rasmussen, der forklarer, at målet for partiet er at få to kandidater repræsenteret i den nye kommunalbestyrelse - i dag har partiet ingen.

Han peger i den sammenhæng på, at flere af de nuværende medlemmer er tidligere konservative.

- Vælgerne er trætte af partihoppere, hvor man sætter egen person over partiet. Derfor tror jeg også, at vælgerne ønsker at se nogle nye ansigter. Så vi kommer ind netop, fordi vi ikke er en del af den nuværende kommunalbestyrelse - og så har vi et godt hold, hvor halvdelen er kvinder, og halvdelen er mænd. Der skal friske kræfter til, så vi kan lægge de sidste fire år bag os og kigge fremad, konkluderer den konservative borgmesterkandidat, der rigtigt gerne vil signalere, at han ønsker en borgerlig borgmester, der kan samle de borgerlige partier på Stevns.

arrow Venstre: Politik er kompromisets kunst
10. november 2017 kl. 06:31 Opdateret: kl. 12:42
arrow R: Vi skal tilbage til mennesket
05. november 2017 kl. 06:35 Opdateret: kl. 12:57
arrow Nyt Stevns: Økonomien skal være på plads
03. november 2017 kl. 06:09 Opdateret: kl. 13:06
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk