17. december 2017
Betina Baden - stiller op til valget som enkeltkandidat.
Betina Baden - stiller op til valget som enkeltkandidat.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Betina Baden går solo til valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betina Baden går solo til valget
Opdateret 04. oktober 2017 kl. 13:42
Stevns KV17 - 04. oktober 2017 kl. 13:31
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag formiddag kl. 10.35 stod det klart, at vælgerne ud over de 10 partier og lister, som var ventet til kommunevalget 21. november, også får en enkeltkandidat på stemmesedlen. Ifølge valgsekretariatet på rådhuset er det første gang siden kommunesammenlægningen i 2007, at en løsgænger prøver at komme i kommunalbestyrelsen, skriver DAGBLADET Stevns onsdag.

arrow Læs også: Kandidat ramt af borgerligt ombud

Kandidaten er Betina Baden fra Strøby Egede, som afleverede sin liste med 28 navne som stillere - tre mere, end valgloven kræver for at stille op som kandidat.

Betina Baden lancerede sig straks på de sociale medier som »den frie stevnske kandidat«. Hun traf sin beslutning om at stille op som enkeltkandidat i søndags. Det skete efter, at hun for 14 dage siden trak sig fra Enhedslistens kandidatliste efter det, som nu viser sig at være en uoverensstemmelse med partiets lokale bestyrelse.

- Flere har efterfølgende sagt til mig, at det var ærgerligt, at jeg ikke stillede op alligevel. I søndags var der så nogle af mine venner, som gik mere direkte til mig med en opfordring til at opstille som enkeltkandidat. Den vendte jeg lige med min kone, og så traf jeg beslutningen. Mandagen brugte jeg på at samle stillere, og tirsdag formiddag afleverede jeg listen på rådhuset, siger Betina Baden.

Som konsekvens af sin enkeltopstilling meldte Betina Baden sig tirsdag ud af Enhedslisten. Det betyder samtidig, at hun trækker sig fra partiets liste til regionsrådsvalget, hvor hun var opstillet som nr. 9.

- Man kan ikke stille op som enkeltperson og for et parti samtidig. Så var jeg nok blevet ekskluderet, siger hun til DAGBLADET.

For at blive valgt som enkeltkandidat skal man opnå lige så mange personlige stemmer, som et gennemsnitligt mandat koster. Det var ved sidste valg knap 700 stemmer og blev kun overgået af Mogens Haugaard (dengang V) og Steen S. Hansen (S).

arrow EL: Knas i samarbejdet inden bruddet
04. oktober 2017 kl. 13:52 Opdateret: kl. 13:42
arrow Betina Baden har trukket sig
20. september 2017 kl. 13:02 Opdateret: kl. 13:02
arrow Valgmøde kun for kvinder i Tinghuset
11. september 2017 kl. 14:46 Opdateret: kl. 13:35
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk