23. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Yates rejser sig fra Giro-nedtur med triumf i Vueltaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Yates rejser sig fra Giro-nedtur med triumf i Vueltaen

Simon Yates holdt hele vejen i Vuelta a España efter forårets kollaps i Giroen. Viviani hurtigst i Madrid.

Sport - 16. september 2018 kl. 19:49
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den britiske cykelrytter Simon Yates (Mitchelton-Scott) sikrede sig søndag karrierens største triumf, da han vandt Vuelta a España.

Før dette års rundtur i Spanien havde 26-årige Yates aldrig vundet et af de store etapeløb.

Det var kun blevet til andenpladser i flere af de lidt mindre etapeløb, og så kollapsede han i foråret, da han ellers havde kørt sig i stilling til at vinde Giro d'Italia.

Søndag skulle Yates og hans hold blot sørge for at undgå uheld, da feltet efter tre ugers strabadser trillede ind mod Madrid på 21. og sidste etape.

Vueltaens sidste etape på 100,9 kilometer blev vundet af sprinteren Elia Viviani (Quickstep) efter en lettere kaotisk afslutning i den spanske hovedstad.

Vivianis to danske holdkammerater, Kasper Asgreen og Michael Mørkøv, arbejdede hårdt for at køre italieneren frem til sejr.

Men Viviani sad ikke på Mørkøvs hjul med godt en kilometer til mål, og danskeren kiggede sig bagud med stor forundring. Selv om Viviani lå langt tilbage, så lykkedes det alligevel at få cyklen op i fart på opløbsstrækningen og komme først i mål.

Den afsluttende etape blev indledningsvist kørt i et adstadigt tempo, og løbets profiler havde god tid til posere foran tv-kameraerne.

Med 60 kilometer tilbage blev tempoet skruet op, da feltet nåede ind på en rundstrækning i Madrid.

En kvartet bestående af Diego Rubio (Burgos-BH), Joey Rosskopf (BMC), Nikita Stalnov (Astana) og Garikoitz Bravo (Euskadi-Murias) fik slået et hul, men med syv kilometer blev lykkeridderne opslugt af feltet.

I den tætte finale kæmpede Peter Sagan (Bora) og Danny van Poppel (LottoNL) forgæves for at holde Viviani bag sig.

Trods den italienske sejr i Madrid vil Vueltaen mest af alt blive husket for Simon Yates' præstation.

Den vævre brite kørte sig på 9. etape i førertrøjen, men mistede den igen på 12. etape til spanieren Jesús Herrada (Cofidis).

Vuelta-triumfen blev i stedet grundlagt, da Simon Yates to dage senere vandt 14. etape, der sluttede op ad en stigning.

Etapesejren sendte Yates tilbage i førertrøjen, og anden gang holdt han fast i den. Før søndagens afslutning havde han udbygget forspringet til nummer to, spanieren Enric Mas (Quickstep), til et minut og 46 sekunder.

Allerede i foråret tydede meget på, at Simon Yates skulle vinde karrierens første Grand Tour, da han førte Giro d'Italia helt frem til 19. etape.

Yates gik dog helt kold på et bjerg og tabte omkring 38 minutter til Chris Froome (Sky), der i stedet vandt Giroen to dage senere.

Med Simon Yates Vuelta-sejr er samtlige af årets tre Grand Tours blevet vundet af briter, da Geraint Thomas (Sky) i sommer vandt Tour de France. De seneste fem Grand Tours har briter øverst på podiet.