19. maj 2019
Caroline Wozniacki vandt sidste år WTA Finals, og hun har fortsat mulighed for at gentage triumfen.
Caroline Wozniacki vandt sidste år WTA Finals, og hun har fortsat mulighed for at gentage triumfen.
Foto: Roslan Rahman/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Wozniacki slår Kvitova og spræller videre i sæsonfinale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Wozniacki slår Kvitova og spræller videre i sæsonfinale

Caroline Wozniacki kom på tavlen med en sejr i WTA Finals-gruppespillet, da hun slog Petra Kvitova i tre sæt.

Sport - 23. oktober 2018 kl. 16:01
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Caroline Wozniacki kan fortsat gøre sig realistiske forhåbninger om at forsvare sin prestigefyldte titel i WTA Finals, der tæller sæsonens otte bedste spillere.

Efter at have tabt den første kamp i gruppespillet til Karolína Plísková havde hun tirsdag kniven for struben, men klarede skærene og slog tjekken Petra Kvitova med 7-5, 3-6, 6-2.

arrow Læs også: Ukrainsk sejr over Pliskova holder Wozniacki-gruppe åben

Mange scenarier kan fortsat komme i spil i gruppen, men danskeren står med gode chancer for at få en plads i semifinalen lørdag, hvis hun torsdag også kan besejre Elina Svitolina.

Wozniacki var allerede i kampens første parti nede med to breakbolde, men reddede partiet hjem ved at vinde fire bolde på stribe.

Skarp var Wozniacki også på sin anden breakbold i kampen, da hun byggede bolden flot op og med en forhåndsvinder brød til 5-3.

Derefter kunne hun serve sættet hjem, men missede en sætbold, og i stedet brød Kvitova tilbage og udlignede også til 5-5.

I sit efterfølgende serveparti var Wozniacki en smule på hælene, men blandt andet en forrygende baghåndsvinder hjalp hende tilbage og på 6-5.

I partiet efter spillede Kvitova lidt nervøst. Wozniacki spillede sig til to nye sætbolde og udnyttede den anden, da tjekken sendte en forhånd i nettet.

Kvitova kom dog godt tilbage i andet sæt. Hun bragte sig foran 3-1, og ved samme stilling fik Wozniacki behandling af sit knæ. Det hjalp i første omgang. Hun brød tilbage til 3-3 på et fremragende lob.

Men det var tjekkens sæt. Hun brød til 4-3, holdt nemt serv til 5-3 og brød endnu en gang til 6-3 efter et langt parti.

Så skiftede momentum igen over til Wozniacki. Hun vandt otte af de ni første bolde i tredje sæt og bragte sig foran 2-0.

Danskeren afværgede en breakbold og kom på 3-1, og det sugede Kvitova yderligere for kræfter. Hun lavede store fejl og virkede træt i sit næste parti, og Wozniacki slog øjeblikkeligt til og brød til 4-1.

Derfra var danskeren sikkerheden selv i egen serv. Hun bragte sig på 5-1 og servede sejren hjem på den første matchbold til 6-2 i sættet.

Dermed er Wozniacki noteret for én sejr i to kampe, mens Kvitova er uden sejr. Pliskova og Svitolina vandt begge deres første kamp og tørner sammen senere tirsdag.

arrow Wozniacki nedlagde Kvitova: Nu har jeg den rigtige følelse
23. oktober 2018 kl. 17:58 Opdateret: kl. 18:00