10. april 2020
Ryan Giggs giver hånd til Ungarns træner, Marco Rossi (tv), efter slutfløjtet i Cardiff. Til højre er Gareth Bale i gang med at juble.
Ryan Giggs giver hånd til Ungarns træner, Marco Rossi (tv), efter slutfløjtet i Cardiff. Til højre er Gareth Bale i gang med at juble.
Foto: Rebecca Naden/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Wales-træner Ryan Giggs: En af de bedste dage i mit liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Wales-træner Ryan Giggs: En af de bedste dage i mit liv

Aaron Ramsey gjorde forskellen i sejr mod Ungarn. Nu håber han og Wales på at kunne gentage succesen fra 2016.

Sport - 20. november 2019 kl. 00:49
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var fest og glæde i Cardiff tirsdag aften, efter at Wales med en sejr på 2-0 over Ungarn havde kvalificeret sig til næste sommers EM-slutrunde.

Det er kun tredje gang i historien, at det walisiske fodboldlandshold spiller sig videre til en af de store slutrunder, og det er også en fjer i hatten på holdets træner, den tidligere Manchester United-spiller Ryan Giggs.

arrow Læs også: Hareide: En nordmand kan ikke besejre danske skeptikere

- Det bliver ikke bedre. Det er utroligt. Fra der, hvor vi var i sommer, skal gutterne have ros for at komme tilbage, siger Giggs til Sky Sports.

Wales lå længe til ikke at gå videre fra holdets pulje, men sikrede sig tilstrækkelig med point i de afsluttende kampe til at sikre sig EM-billetten sammen med Kroatien fra gruppen.

- Det er en af de bedste dage i mit liv, siger Giggs, som med Manchester United vandt 25 store titler.

Juventus-spilleren Aaron Ramsey scorede begge mål i sejren og er sammen med Gareth Bale fra Real Madrid holdets største profil.

Men hele truppen har potentiale, mener Giggs.

- Det her hold kan komme langt. Der er kvalitet i truppen. Ikke bare hos de startende 11, siger Giggs, der som aktiv ikke selv nåede at deltage i en slutrunde.

Den dobbelte målscorer Aaron Ramsey gik på grund af en skade glip af flere kvalifikationskampe. Nu ser han frem til at deltage i sin anden slutrunde.

I 2016 overraskede Wales alt og alle ved at nå frem til kvartfinalen ved EM i Frankrig.

Ramsey var 15 minutter før slutfløjtet tæt på at score sit første hattrick i en landskamp, men Ungarns målmand, Peter Gulacsci, forhindrede det med en flot redning.

- Han er en verdensklassespiller. Det var fedt at have ham tilbage, og han viste i aften, hvilken stor spiller han er, siger Gareth Bale ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Vi havde den bedste tid i vores liv i Frankrig. Vi inspirerede en hel nation dengang, og det ønsker vi at gøre igen, lyder det fra Ramsey.

arrow FAKTA: Disse 16 lande kæmper om de fire sidste EM-pladser
20. november 2019 kl. 07:30 Opdateret: kl. 07:32
arrow FAKTA: 20 nationer er klar til EM næste sommer
19. november 2019 kl. 22:57 Opdateret: kl. 22:58
arrow Wales besejrer Ungarn og sikrer sig EM-billet
19. november 2019 kl. 22:43 Opdateret: kl. 22:44