24. juni 2021
Alle Zürichs førsteholdsspillere, blandt andre Benjamin Kololli, er lige nu i isolation. (arkivfoto).
Alle Zürichs førsteholdsspillere, blandt andre Benjamin Kololli, er lige nu i isolation. (arkivfoto).
Foto: Arnd Wiegmann/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Virusbølge tvinger ungdomshold i kamp for FC Zürich

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virusbølge tvinger ungdomshold i kamp for FC Zürich

Hele FC Zürichs førstehold er i karantæne. Klubben tropper op med U21-holdet i ligakampen mod Basel.

Opdateret 14. juli 2020 kl. 11:58
Sport - 14. juli 2020 kl. 11:56
Af Ritzau

Der mangler fortsat seks spillerunder i den bedste schweiziske fodboldrække, men sæsonen truer med at ende som en coronafarce.

FC Zürich skal tirsdag aften møde FC Basel på udebane, men der er lagt op til en noget usædvanlig forestilling på St. Jakob-Park.

Zürich tropper nemlig op uden en eneste spiller eller træner fra førsteholdstruppen. I stedet skal klubbens U21-hold forsøge at drille hjemmeholdet, som lige nu er nummer tre i ligaen.

Årsagen er, at hele Zürichs trup i øjeblikket er i karantæne. Det er resultatet af en bølge af positive coronatest, der er registeret på og omkring holdet i de seneste dage.

Ifølge avisen Blick kom tallet søndag op på ti, da klubpræsident Ancillo Canepa testede positiv. Forinden var seks spillere og tre ledere konstateret smittet.

Klubben blev opmærksom på smittebølgen efter en udekamp mod Xamax i sidste uge, hvor forsvarsspilleren Mirlind Kryeziu blev testet positiv. Derefter blev resten af truppen testet, og alle blev sendt i karantæne.

Lørdagens kamp mod Sion blev udsat, mens det nu bliver klubbens ungdomsspillere, der skal repræsentere Zürich mod Basel. U21-træner Marinko Jurendic kommer til at stå på sidelinjen.

Præsident Canepa fortæller, at klubledelsen i de seneste dage har vurderet alle fordele og ulemper ved at stille op til kampen.

- Hvis vi på den måde sikrer, at ligaen bliver spillet til ende, er det i alle Super League-klubbers interesse, siger Canepa.

U21-holdet spiller normalt i Promotion League, hvilket er tredje niveau i det schweiziske ligasystem.

Men i den række nåede forårssæsonen ikke at komme i gang, inden coronavirus lukkede Schweiz ned. Derfor har holdet slet ikke været i kamp i 2020.

- Der venter altså de unge FCZ-spillere en stor opgave på St. Jakob-Park i Basel, konstaterer FC Zürichs hjemmeside.

Førsteholdet skal forblive i isolation frem til på fredag, men det ligger allerede fast, at U21-mandskabet får genvalg på lørdag, hvor modstanderen bliver Young Boys.

FC Zürich ligger på sjettepladsen i den schweiziske Super League.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?