2. august 2021
De fleste af dem, der vandt VM i januar, er også med i den danske bruttotrup til OL. (Arkivfoto)
De fleste af dem, der vandt VM i januar, er også med i den danske bruttotrup til OL. (Arkivfoto)
Foto: Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VM-stamme skal forsvare herrelandsholdets OL-guld i Tokyo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VM-stamme skal forsvare herrelandsholdets OL-guld i Tokyo

Der er ikke ret mange ændringer fra VM i den bruttotrup, Nikolaj Jacobsen onsdag har udtaget til OL. Holbækkeren Mads Mensah Larsen er som ventet igen med.

Opdateret 23. juni 2021 kl. 14:02
Sport - 23. juni 2021 kl. 14:00
Af Ritzau

Man skal passe på med at ændre noget, der virker.

Sådan har håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen formentlig tænkt, da han skulle finde ud af, hvem der skal med til Tokyo for at forsvare Danmarks OL-guldmedaljer fra 2016.

Onsdag satte landstræneren navn på de 19 spillere, der udgør den danske bruttotrup. Jacobsen har ikke ændret ret meget på det hold, der i januar vandt VM.

Landin-brødrene Niklas og Magnus er med. Det samme er Mikkel Hansen, holbækkeren Mads Mensah og Henrik Møllgaard. Generelt vil danskerne kunne genkende de fleste af dem, der blev verdensmestre tidligere på året.

På stregen er Anders Zachariassen og Benjamin Jakobsen dog ikke med. Det er Henrik Toft Hansen til gengæld. I bagkæden er der kun en enkelt udskiftning; Nikolaj Læsø er blevet sorteret fra til fordel for Michael Damgaard. Magnus Bramming er heller ikke med på fløjen.

Rasmus Lauge glimrer ved sit fravær. Den danske playmaker er endnu ikke spilleklar oven på den alvorlige knæskade, han pådrog sig i december og som også holdt ham ude af VM.

Nikolaj Jacobsen skal nu bruge tiden frem til OL på at finde ud af, hvilke fire der skal sorteres fra. Der må nemlig kun komme 14 spillere og en reserve med til Japan.

I Nikolaj Jacobsens bruttotrup er der otte gengangere fra OL i 2016, hvor Danmarks altså strøg helt til tops. Mads Mensah, Morten Olsen, Niklas Landin, Henrik Møllgaard, Mikkel Hansen, Michael Damgaard, Henrik Toft Hansen og Lasse Svan var også med ved legene i Rio de Janeiro.

Dengang stod Gudmundur Gudmundsson i spidsen for herrelandsholdet.

Her er den danske bruttotrup til OL i Tokyo:

* Målmænd: Niklas Landin (Kiel), Kevin Møller (FC Barcelona), Emil Nielsen (Nantes).

* Fløjspillere: Magnus Landin (Kiel), Emil Jakobsen (GOG), Lasse Svan (Flensburg-Handewitt), Johan Hansen (Hannover-Burgdorf).

* Stregspillere: Henrik Toft Hansen (Paris Saint-Germain), Magnus Saugstrup (Aalborg Håndbold), Simon Hald (Flensburg-Handewitt).

* Bagspillere: Mikkel Hansen (Paris Saint-Germain), Mads Mensah (Flensburg-Handewitt), Henrik Møllgaard (Aalborg Håndbold), Jacob Holm (Füchse Berlin), Lasse Andersson (Füchse Berlin), Morten Olsen (GOG), Michael Damgaard (Magdeburg), Mathias Gidsel (GOG), Nikolaj Øris (Bjerringbro-Silkeborg).

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?