29. januar 2020
Freddy Adu blev regnet som et kæmpetalent, da han i 2004 fik kontrakt hos DC United, men potentialet blev aldrig forløst. (Arkivfoto)
Freddy Adu blev regnet som et kæmpetalent, da han i 2004 fik kontrakt hos DC United, men potentialet blev aldrig forløst. (Arkivfoto)
Foto: Otto Greule Jr/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung amerikaner slår Freddy Adus aldersrekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung amerikaner slår Freddy Adus aldersrekord

I en alder af blot 14 år er amerikanske Francis Jacobs blevet professionel som den yngste i landet nogensinde.

Sport - 14. august 2019 kl. 13:28
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

14 år, 4 måneder og 29 dage.

Det er alderen på fodboldspilleren Francis Jacobs, som nu kan kalde sig USA's yngste professionelle fodboldspiller nogensinde.

Han har netop sat sin underskrift på en kontrakt med klubben Orange County Soccer Club i Californien, der spiller i USA's næstbedste række, USL Championship.

Den yngste professionelle fodboldspiller i USA var tidligere Freddy Adu, der ligeledes som 14-årig fik kontrakt med DC United i 2003. Adu var dog 5 måneder og 16 dage inde i sit 15. leveår ved kontraktunderskrivelsen.

Adu skrev kontrakt med en klub i MLS, som er landets bedste række, og var udskreget som et kæmpetalent. Han fik ligeledes en stor kontrakt med Nike.

Francis Jacobs får en noget mindre hypet intro til det professionelle liv, end Adu gjorde, men hans rekordlave alder har alligevel trukket overskrifter i især USA.

Et par europæiske klubber har også spottet talentet. Både Bayer Leverkusen og FC Köln har haft ham på træningsophold, men han indleder altså karrieren i hjemlandet.