17. juni 2021
Besiktas havde tabt de foregående to kampe, inden det lørdag lykkedes at slå Göztepe på udebane og hjemføre det 16. tyrkiske mesterskab i klubbens historie. (Arkivfoto).
Besiktas havde tabt de foregående to kampe, inden det lørdag lykkedes at slå Göztepe på udebane og hjemføre det 16. tyrkiske mesterskab i klubbens historie. (Arkivfoto).
Foto: Kemal Aslan/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tyrkisk guld tipper frem og tilbage og ender i Besiktas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyrkisk guld tipper frem og tilbage og ender i Besiktas

I sidste spillerunde tippede mesterskabet i Tyrkiet frem og tilbage mellem Besiktas og Galatasaray.

Opdateret 15. maj 2021 kl. 22:14
Sport - 15. maj 2021 kl. 22:12
Af Ritzau

Der var spænding frem til sidste minut i den tyrkiske guldkamp, der lørdag aften blev afgjort med Besiktas som vinder.

Stillingen var helt lige før sidste spillerunde med Besiktas og Galatasaray på hver 81 point.

Galatasaray-spillerne var nødsaget til enten at hente flere point på sidste spilledag end lokalrivalerne - eller vinde deres kamp i sidste runde med tre mål mere end Besiktas.

De to klubber stod nemlig helt lige på en lang række parametre; point i tabellen, point i indbyrdes kampe og mål i indbyrdes kampe.

Besiktas gik dog ind til sidste spillerunde med en målforskel, der var to bedre end Galatasarays, og det kunne potentielt blive afgørende.

Guldet tippede da også en overgang i anden halvleg i retning af Galatasaray, da holdet efter en times spil bragte sig foran med 2-1 i hjemmekampen mod Yeni Malatyaspor.

På det tidspunkt var stillingen 1-1 i Besiktas' udekamp mod Göztepe, og dermed var Galatasaray på vej til at overtage førstepladsen.

Glæden varede dog kort for Galatasaray. På et straffespark i det 69. minut bragte Besiktas sig foran med 2-1 mod Göztepe, og så var guldet tilbage på Besiktas' hænder.

Galatasaray øgede senere føringen til 3-1 mod Yeni Malatyaspor, og da opgøret blev fløjtet af, var der fortsat fem minutter tilbage i Besiktas' udekamp mod Göztepe.

En sen Göztepe-scoring kunne potentielt spolere Besiktas-festen og sende mesterskabet til Galatasaray, men der blev ikke scoret yderligere, og så tog Besiktas det tyrkiske guld for 16. gang i klubbens historie.

Fenerbahce havde også en spinkel chance for at nappe guld på sidste spilledag. Det ville dog kræve, at både Besiktas og Galatasaray tabte.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?