4. marts 2021
Danmarks Emil Jakobsen er ligesom fire spillere fra Kap Verde blevet test positiv for coronavirus ved håndbold-VM i Egypten. (Arkivfoto)
Danmarks Emil Jakobsen er ligesom fire spillere fra Kap Verde blevet test positiv for coronavirus ved håndbold-VM i Egypten. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods coronaudbrud: Kap Verde kan spille håndbold-VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods coronaudbrud: Kap Verde kan spille håndbold-VM

IHF har givet Kap Verde, som fredag havde fire coronasmittede spillere, lov til at spille ved VM.

Sport - 15. januar 2021 kl. 16:32
Af Ritzau

Fire positive coronatest hos Kap Verdes håndboldherrer får ikke konsekvenser for holdets deltagelse ved håndbold-VM i Egypten.

Det Internationale Håndboldforbund (IHF) har fredag givet grønt lys til, at Kap Verde kan møde Ungarn ved den igangværende slutrunde.

Det sker få timer før kampstarten klokken 20.30.

- På trods af de seneste tilfælde af coronasmitte hos Tysklands gruppemodstander Kap Verde kan den afrikanske nation godt stille op ved VM i håndbold. De øvrige coronatest var alle negative, lyder det i et svar fra IHF til det tyske nyhedsbureauet dpa.

Efter at have opdaget fire tilfælde af coronasmitte i spillertruppen er resten af Kap Verdes trup fredag blevet testet. Her afleverede alle resterende spillere negative test, og derfor har IHF valgt at lade holdet stille til start.

Mødet med Ungarn er for begge mandskaber premierekampen ved VM. De to øvrige hold i gruppen er Tyskland og Uruguay, som også mødes fredag aften.

Også hos Danmark har coronaen gjort sit indtog.

Venstrefløjen Emil Jakobsen er blevet testet positiv og kommer ikke med i Danmarks åbningskamp fredag aften mod Bahrain.

Hans værelseskammerat Morten Olsen afventer et negativt testsvar for at kunne være med i fredagens kamp.

IHF oplyser fredag i en pressemeddelelse, at man fremover vil foretage flere coronatest end oprindeligt planlagt. Fra og med lørdag den 16. januar vil alle, der er involveret i slutrunden, blive testet dagligt.

Hidtil har proceduren lydt på en gang hvert andet døgn.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?