12. juli 2020
Thibaut Pinot vandt sin tredje etape i Tour de France, da han kørte først over målstregen på Tourmalet.
Thibaut Pinot vandt sin tredje etape i Tour de France, da han kørte først over målstregen på Tourmalet.
Foto: Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Thibaut Pinot triumferer på toppen af Tourmalet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thibaut Pinot triumferer på toppen af Tourmalet

Jakob Fuglsang blev sat mod slutningen af 14. etape, der endte med sejr til Thibaut Pinot på Tourmalet.

Sport - 20. juli 2019 kl. 17:12
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ingen kunne røre franskmanden Thibaut Pinot (FDJ) på toppen af Col du Tourmalet, da de største favoritter lørdag kæmpede om sejren på 14. etape i Tour de France.

Det danske klassementshåb, Jakob Fuglsang (Astana), blev sat af frontgruppen med knap to kilometer til mål og tabte tid i klassementet.

Efter lørdagens etape er danskeren 5 minutter og 22 sekunder fra førstepladsen. Han har 3 minutter og 8 sekunder op til podiet.

Til gengæld betød Fuglsangs tiendeplads, at han rykkede op på ottendepladsen i det samlede klassement.

- Desværre kunne jeg ikke følge med i de hårde accelerationer på de sidste to kilometer og sætter lidt til i forhold til nogle af de andre, siger Fuglsang til TV2 og de øvrige tilstedeværende medier efter etapen.

- Men alt i alt er jeg godt tilfreds. Det kunne være bedre, men jeg er egentlig ok tilfreds, siger danskeren.

Den gule førertrøje sidder fortsat på Quick-Steps Julian Alaphilippe, som sad med blandt de forreste til det sidste.

Alaphilippe blev nummer to på lørdagens etape, mens Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) blev treer. Samme plads indtager hollænderen i det samlede klassement.

Flere af de øvrige favoritter tabte også tid. Mest opsigtsvækkende var det, at sidste års vinder, Geraint Thomas (Ineos), måtte slippe favoritgruppen mod slutningen og trillede i mål 36 sekunder efter Pinot.

- Fra begyndelsen havde jeg ikke en god fornemmelse. Jeg håbede, at det ville vende, men på sidste stigning handlede det bare om at sidde med så længe som muligt, siger waliseren ifølge cyclingnews.com.

Forud for målet på Tourmalet skulle rytterne have kørt 117,5 kilometer. Men på grund af demonstranter på de første kilometer blev den neutrale start udvidet, og den i forvejen korte etape blev reelt en anelse kortere.

Det tog dog ikke angrebslysten fra italienske Vincenzo Nibali (Bahrain Merida). Grand tour-veteranen, der indtil videre har haft en skuffende rundtur i det franske, fik hurtigt følgeskab af flere prominente navne.

Peter Sagan (Bora), Tim Wellens (Lotto Soudal) og Luis León Sánchez (Astana) var blandt de 17 ryttere i udbruddet, men de blev holdt i kort snor af et felt anført af Quick-Step, FDJ, Ineos og Movistar.

En efter en faldt udbryderne fra, og på toppen af lørdagens næstsidste stigning, Col du Soulor, bestod frontgruppen blot af Nibali, Wellens og Élie Gesbert (Arkea-Samsic).

Samme bjerg sled også på feltet, hvor det franske håb Romain Bardet (AG2R) var blandt de tidlige ofre for de stejle stigningsprocenter.

En håndfuld af de efterladte udbrydere brugte den efterfølgende nedkørsel til at finde tilbage til frontgruppen, men de blev alle opslugt af det jagtende felt.

Tourmalet blev derfor en kamp mellem favoritterne. Nairo Quintana blev tidligt sat på Movistars egen forcering, og lidt senere var det Richie Portes (Trek) tur til at se bagenden af frontgruppen.

Med 1,7 kilometer til mål slap Fuglsang, og kort efter blev det Geraint Thomas' tur. Alaphilippe imponerede endnu en gang, men den alsidige rytter kunne ikke følge Pinot i spurten.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?