21. september 2021
Daniil Medvedev (liggende) havde det hårdt under kampen mod Fabio Fognini ved OL i Tokyo.
Daniil Medvedev (liggende) havde det hårdt under kampen mod Fabio Fognini ved OL i Tokyo.
Foto: Giuseppe Cacace/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tenniskampe ved OL rykkes på grund af ekstrem varme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tenniskampe ved OL rykkes på grund af ekstrem varme

Pres fra spillere har fået Det Internationale Tennisforbund til at rykke kampstart ved OL i Tokyo fire timer.

Opdateret 28. juli 2021 kl. 17:34
Sport - 28. juli 2021 kl. 17:32
Af Ritzau

Efter brok fra topspillere som Novak Djokovic og Daniil Medvedev har Det Internationale Tennisforbund (ITF) besluttet at rykke spilletiden for de tidligste kampe ved OL i Tokyo med fire timer.

Det meddeler ITF på Twitter.

- For spillernes helbreds og velværes skyld og efter omfattende drøftelser ændrer ITF spilleplanen på grund af den stigende varme og luftfugtighed, som man i øjeblikket oplever i Tokyo, skriver ITF.

De første kampe er begyndt klokken 11 lokal tid, men de bliver fra torsdag rykket til klokken 15 lokal tid, så den værste varme kan undgås.

Andenseedede Daniil Medvedev fra Rusland var klar i spyttet, da stigedommeren under onsdagens første kamp på Centre Court mod italieneren Fabio Fognini spurgte ham, om han havde det okay.

- Jeg har det fint. Jeg kan spille kampen færdig, men jeg kan dø. Hvis jeg dør, vil ITF så tage ansvaret, svarede Medvedev ifølge Reuters.

Russeren blev undervejs i kampen behandlet.

Kampen blev sat i gang onsdag klokken 11 og endte efter to timer og 25 minutters spil med en sejr på 6-2, 3-6, 6-2 til Medvedev.

Også topseedede Novak Djokovic er kritisk over for spilletidspunktet.

- Tennis bliver nødt til at blive betragtet som en udholdenhedssport, sagde den 20-foldige grandslam-vinder, efter at han havde været i aktion senere på dagen ved den tredje kamp på Centre Court.

- Jeg har spillet tennis professionelt i 20 år, og jeg har aldrig oplevet denne slags forhold på daglig basis i hele mit liv, sagde serberen.

Novak Djokovic vandt 6-3, 6-1 over spanieren Alejandro Davidovich Fokina og er lige som Daniil Medvedev klar til at spille kvartfinale ved OL.

Djokovic var senere onsdag også i aktion i mixeddouble, hvor han sammen med Nina Stojanovic spillede sig i kvartfinalen.

Synes du, at kommunen er der for dig?