6. april 2020
Team Esbjergs Clara Monti Danielsson fejrer et mål, da den danske mesterklub søndag vandt over norske Vipers Kristiansand i Champions League-gruppespillet.
Team Esbjergs Clara Monti Danielsson fejrer et mål, da den danske mesterklub søndag vandt over norske Vipers Kristiansand i Champions League-gruppespillet.
Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Team Esbjerg sejrer og er i Champions League-kvartfinalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Team Esbjerg sejrer og er i Champions League-kvartfinalen

De danske mestre vandt med 35-30 over norske Vipers Kristiansand og er sikret en plads i kvartfinalen.

Sport - 23. februar 2020 kl. 18:26
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Håndboldkvinderne fra Team Esbjerg sikrede sig søndag eftermiddag en billet til kvartfinalen i denne sæsons Champions League.

Det blev en realitet, da det danske mesterhold på hjemmebane vandt med 35-30 over norske Vipers Kristiansand i gruppespillets tredjesidste runde.

Sejren betyder, at netop Vipers ikke længere kan indhente danskerne i gruppe A, hvor Esbjerg med de to point bringer sig op på andenpladsen med 11 point - samme antal som franske Metz, der fører gruppen.

Den russiske storklub Rostov Don er nummer tre med ni point.

Danskerne kom planmæssigt bedst fra start i søndagens opgør og bragte sig hurtigt på 2-0. Men derfra gik hjemmeholdets angrebsspil helt i stå.

En scoringspause på otte minutter blev udnyttet af gæsterne fra Norge, der bragte sig foran 4-2, inden Esbjerg igen kom på tavlen.

Det var alene storspil fra Rikke Poulsen i Esbjerg-målet, der betød, at danskerne ikke blev hægtet mere af i den lange periode uden scoringer.

Bagud 4-6 tog Esbjerg-træner Jesper Jensen timeout, og det satte gang i hjemmeholdet, der spillede sig tilbage i kampen og kort efter kom foran med 8-7.

Det lykkedes dog aldrig danskerne at ryste Vipers af, og gæsterne vandt de første 30 minutter med 16-15.

Nordmændene kom også bedst ud til anden halvleg og havde generelt let ved at komme til deres mål.

Især den norske landsholdsspiller Marta Tomac sendte den ene bold efter den anden i Esbjerg-målet. Bagspilleren nåede op på ti mål i kampen.

Langsomt fik Esbjerg dog mere styr på forsvaret, og efter et langt parløb trak danskerne fra mod slutningen af kampen, hvor sejren aldrig kom i fare.

Det var især Estavana Polman og Kristine Breistøl, der hamrede boldene ind for hjemmeholdet, mens Rikke Poulsen fortsatte storspillet i målet og var med til at grundlægge sejren.

Keeperen kom også på måltavlen, da hun sendte Esbjergs sidste scoring i et tomt Vipers-mål.

Esbjerg mangler stadig at møde ungarske Ferencvaros på udebane og Metz hjemme i gruppespillet. Kampene bliver afgørende for, hvem Esbjerg løber ind i fra den anden gruppe i kvartfinalen.