26. maj 2020
Jesper Jensen er utilfreds over afslutningen på pokalkampen mod Herning-Ikast.
Jesper Jensen er utilfreds over afslutningen på pokalkampen mod Herning-Ikast.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Team Esbjerg protesterer efter timeout-koks i pokaldrama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Team Esbjerg protesterer efter timeout-koks i pokaldrama

Team Esbjerg har afgivet en redegørelse til DHF, da klubben føler sig snydt af forsinket timeout-lyd.

Sport - 20. september 2019 kl. 14:54
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag aften tabte Team Esbjerg med 25-26 til Herning-Ikast i kvindernes pokalkvartfinale, men det tabende hold fra Vestjylland har ikke opgivet at få noget ud af kampen, der endte i et dramatisk timeout-koks.

Fredag har Team Esbjerg afgivet sin redegørelse til Dansk Håndbold Forbunds disciplinærinstans for at understøtte den protest, der blev afgivet umiddelbart efter kampen.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Med godt 30 sekunder tilbage af kampen trykkede Esbjerg-træner Jesper Jensen på timeout-knappen, da hans spillere var i boldbesiddelse.

Men da timeout-signalet i hallen var forsinket, nåede Herning-Ikast at erobre bolden, så dommerne vurderede, at timeouten var ugyldig.

Da Herning-Ikast ikke fik noget ud af det næste angreb, var vestjyderne på bolden med få sekunder tilbage, og Jesper Jensen valgte igen at trykke på timeout-knappen.

Ifølge reglerne må trænerne blot tage en enkelt timeout inden for de sidste fem minutter af kampene. Derfor vurderede dommerne, at Herning-Ikast skulle tildeles et straffekast, hvilket blev afgørende.

- Vores retfærdighedssans er krænket meget, efter vi tog to rettidige timeouter inden for de sidste 35 sekunder og ikke fik nogen af dem. Den første på grund af en fejl i softwaren i et computersystem og den anden, fordi dommerne efter vores opfattelse ikke læste reglerne rigtigt, siger Jesper Jensen.

Ifølge TV2 Sport, der transmitterede kampen, var lyden i hallen forsinket i tre sekunder, skriver Team Esbjerg.

- Man bliver ramt, når softwaren ikke fungerer ordentligt. Det er synd for spillere, ledere, klub, tilhængere - og også Herning-Ikast.

- Det er ikke fair, at de skal have dårlig samvittighed, for de har gjort det rigtige og har vundet en håndboldkamp, siger Jesper Jensen.

Allerede lørdag skal Team Esbjerg igen i aktion, når Aalborg er modstanderen i HTH Ligaen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?