1. november 2020
9. etape i Tour de France gik fra Saint-Etienne to Brioude. Etapesejren tog sydafrikanske Daryl Impey sig af ved at spurtbesejre belgiske Tiesj Benoot.
9. etape i Tour de France gik fra Saint-Etienne to Brioude. Etapesejren tog sydafrikanske Daryl Impey sig af ved at spurtbesejre belgiske Tiesj Benoot.
Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sydafrikaner tager etapesejr på fransk nationaldag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sydafrikaner tager etapesejr på fransk nationaldag

Daryl Impey vandt 9. etape af Tour de France. Et stort udbrud holdt til mål, mens favoritterne tog en slapper.

Sport - 14. juli 2019 kl. 17:31
Af Ritzau

Sydafrikanske Daryl Impey (Mitchelton-Scott) var suveræn, da 9. etape af Tour de France skulle afgøres.

Han var dagen igennem en del af et stort udbrud, der havde mere end ti minutters afstand til hovedfeltet på det meste af etapen, og hurtigt stod det klart, at de 15 i front skulle køre om sejren.

Med i det udbrud var også flere franskmænd, som uden tvivl alle drømte om at vinde en Tour-etape på den franske nationaldag, Bastilledagen.

Den drøm punkterede Impey på dagens sidste stigning. Her var der angreb efter angreb blandt rytterne i dagens store udbrud, og mod toppen slap Impey afsted sammen med belgiske Tiesj Benoot (Lotto Soudal).

Impey var suverænt stærkeste mand på stigningen og på målstregen i Brioude, hvor Benoots forsøg på at overliste sydafrikaneren hurtigt viste sig ufarligt.

Straks fra etapens start forsøgte mange at komme ud foran, og 14 mand slap væk og skabte det hidtil største udbrud i årets Tour de France.

En 15. rytter kom til, og med næsten 11 minutter ned til feltet fik frontgruppen også noteret sig for det hidtil største forspring til et udbrud i den franske rundtur 2019.

14 hold var repræsenteret ude foran, og som sådan stod det hurtigt klart, at etapens vinder skulle findes blandt udbryderne. Ingen af Tourens ni danskere ramte søndagens udbrud.

Imens de 15 i front kæmpede om sejren, var der anderledes ro på i feltet blandt favoritterne i det samlede klassement.

Alle rytterne i dagens udbrud var langt efter i den samlede stilling, og det var som om, favoritterne var enige om at tage en slapper.

I hvert fald indtil sidste stigning, hvor Romain Bardet (AG2R) forsøgte sig og fik Richie Porte (trek) på hjul, men det hug var der ikke mange vitaminer i.

Ineos-holdet kørte dem roligt ind igen, og så blev favoritternes fredspibe atter tændt. Feltet trillede i mål mere end 16 minutter efter Impey.

Der var ingen forskydningen i det samlede klassement, hvor franske Julian Alaphilippe (Quick-Step) forsvarede førertrøjen og kunne fejre nationaldag i gult.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?