15. maj 2021
7000 tilskuere fik som en test lov at komme ind på Ceres Park i Aarhus, da AGF i september sidste år mødte Vejle i Superligaen.
7000 tilskuere fik som en test lov at komme ind på Ceres Park i Aarhus, da AGF i september sidste år mødte Vejle i Superligaen.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Superliga-tilskuere er måske med i næste genåbningsfase

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Superliga-tilskuere er måske med i næste genåbningsfase

Tilskuere på stadioner indgår konkret i løbende forhandlinger om genåbning, siger kulturministeren.

Sport - 14. april 2021 kl. 11:57
Af Ritzau

Tilskuere på de danske fodboldstadioner kan muligvis blive en realitet allerede i den kommende genåbningsfase, der starter 21. april.

Det siger kulturminister Joy Mogensen (S) onsdag på et samråd om udendørs sportsbegivenheder.

arrow Læs også: FAKTA: Læs mere om superligaordningen

- Det indgår helt konkret i de forhandlinger med partierne, som jo kommer til at ske løbende nu på baggrund af den her rammeaftale om genåbning.

- Men jeg kan jo ikke sige, hvad vi kan opnå politisk enighed om i forhold til genåbning fra 21. april, siger hun på samrådet.

Selv om næste genåbningsfase starter 21. april, er det ikke sikkert, at det lige er fra den dato, at tilskuerne igen må strømme ind på stadionerne, hvis det skulle blive vedtaget.

Regeringen har nedsat en ekspertgruppe, der i øjeblikket er ved at arbejde på en genåbningsplan for udendørs sportsbegivenheder. Her har blandt andet Divisionsforeningen deltaget på et møde.

Samtidig læner gruppen sig op af de erfaringer, man tidligere har gjort sig i Superligaen - blandt andet under den såkaldte superligaordning.

- Det var en succes, da vi sidste år åbnede for tilskuere i Superligaen. Smittesituationen gjorde desværre, at vi var nødt til at lukke ned igen. Men vi er nu et sted, hvor vi kan tillade os at se på det igen.

- Superligaordningen er anerkendt som en rigtig god ordning, som det er værd at hente erfaringer fra, siger ministeren.

Hun vil indkalde partierne til yderligere drøftelser, når ekspertgruppen har fremlagt sin rapport.

Men det er ikke hurtigt nok, mener idrætsordfører i Venstre Stén Knuth.

- Det er lidt på månen med den her ekspertgruppe, for vi har jo set modellen folde sig ud, og den ordning var uden større risiko for smitte og smittespredning.

- På mange områder synes jeg, at det er utilfredsstillende for det her område, at vi ikke er kommet videre, end vi er, fordi smittetallene siger, at vi godt kunne være nået meget længere, siger han på samrådet.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?