20. juni 2021
Chelseas Andreas Christensen fejrer finalepladsen med Thomas Tuchel, der i sidste sæson nåede finalen med Paris Saint-Germain.
Chelseas Andreas Christensen fejrer finalepladsen med Thomas Tuchel, der i sidste sæson nåede finalen med Paris Saint-Germain.
Foto: Toby Melville/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Succesmanager fører Chelsea til CL-finale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Succesmanager fører Chelsea til CL-finale

Andreas Christensen kan se frem at spille Champions League-finale mod Manchester City med Chelsea. Manager Thomas Tuchel er i finalen for andet år i træk.

Sport - 06. maj 2021 kl. 12:00
Af Ritzau

Søndag var Pernille Harder med et mål med til at sende Chelsea i kvindernes Champions League-finale, og også i herrernes Champions League-finale vil der være dansk islæt på et Chelsea-hold.

Landsholdsforsvareren Andreas Christensen spillede onsdag hele retursemifinalen, da London-holdet på Stamford Bridge slog Real Madrid med 2-0 og dermed 3-1 samlet.

Dermed er Chelsea i Champions League-finalen for første gang siden triumfen mod Bayern München i 2012.

Chelsea var klart det bedste hold i returkampen og havde mange flere chancer, end dem Timo Werner og Mason Mount udnyttede efter henholdsvis 27 og 84 minutter.

- Vi fortjente sejren. Første halvleg blev svær, fordi Real havde bolden meget og fik os til at lide, men alt vores eget spil blev farligt, siger manager Thomas Tuchel til britiske BT Sport.

- I anden halvleg fik vi endnu mere struktur i forsvaret, og det var en fantastisk præstation. Vi kunne have scoret meget tidligere for at være sikre, men det er ikke nu, man skal kritisere noget.

Mens Chelsea har måttet vente ni år på den næste finale, er det andet år i træk, at Thomas Tuchel står i finalen. I sidste sæson nåede han det med Paris Saint-Germain, som dog tabte 0-1 til Bayern München.

Nu får Tuchel en ny chance efter blot lidt mere end tre måneder i spidsen for Chelsea.

- Jeg er meget taknemmelig over at leve et liv med fodbold som mit erhverv og endda gøre det på dette niveau og nå min anden finale, lyder det fra Tuchel.

Real Madrid vandt Champions League tre gange i træk fra 2016 til 2018 med Zinedine Zidane, men misser nu finalen for tredje sæson på stribe.

Zidane erkender dog, at man tabte til et bedre hold i semifinalen.

- Man må sige, at Chelsea fortjente sejren. Vi kæmpede og forsøgte alt, men de fortjente at vinde og gå videre til finalen.

- Jeg er stolt over drengene, der nåede så langt, at vi blot var en kamp fra finalen, siger Zidane til Movistar.

For Chelsea venter nu en rent engelsk finale mod Manchester City, der tirsdag ekspederede Paris Saint-Germain ud med samlet 4-1 efter 2-0 i returkampen i Manchester.

Det er ottende gang, at finalen i Champions League bliver et anliggende mellem to klubber fra samme land og for tredje gang mellem to engelske hold.

I 2008 tabte Chelsea efter straffesparkskonkurrence til Manchester United, og for to år siden vandt Liverpool over Tottenham.

Tuchel mener, at det for tidligt at gisne om dette års finale.

- Spørg mig fire dage før finalen. Der kan være skader og spillere ude af form. Men vi kommer for at gå hele vejen, siger Tuchel.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?