30. oktober 2020
Julian Alaphilippe vandt VM, men det danske hold var synligt i hele løbet. Michael Valgren er stolt af sit holds præstation.
Julian Alaphilippe vandt VM, men det danske hold var synligt i hele løbet. Michael Valgren er stolt af sit holds præstation.
Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stærk Valgren fandt en snert af sin gamle VM-klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stærk Valgren fandt en snert af sin gamle VM-klasse

Michael Valgren var usikker på sit eget niveau efter en skuffende Tour de France, men kørte et flot VM.

Sport - 27. september 2020 kl. 18:22
Af Ritzau

At Michael Valgren altid kører godt ved VM, er en sandhed, der er blevet fortalt igen og igen op til søndagens linjeløb i Imola.

Og da det gjaldt, viste den 28-årige dansker da også det håbede, høje niveau blot en uge efter afslutningen på et skuffende Tour de France.

Valgren var med i frontgruppen helt til den sidste stigning og blev noteret for en 11.-plads efter en indsats, der mindede om "den gamle" Michael Valgren.

- Der var en snert af det. Det var dejligt, for det havde jeg egentlig ikke forventet. Jeg tror, det er en af de hårdeste VM-ruter, jeg har kørt. Det var fedt at være tilbage.

- Jeg havde allerede ondt i benene efter tre omgange og tænkte, at det jeg ville komme hurtigt i bad. Men løbet blev kørt stille og roligt og progressivt. Det passer mig bare godt.

- Da vi nærmede os den tid, hvor jeg skulle i aktion, satte jeg mig op til det, og så kunne jeg gå lidt dybere. Jeg synes, jeg kunne gøre en forskel, siger Michael Valgren.

Hans primære opgave var at støtte kaptajn Jakob Fuglsang i løbets afgørende fase.

Det lykkedes langt hen ad vejen. Fuglsang kom med i den forreste gruppe, men måtte nøjes med en femteplads. Franskmanden Julian Alaphilippe tog VM-guldet.

- Jeg står tilbage med en form for stolthed. Vi kørte virkelig godt som nation og sad fremme hele dagen. Folk gjorde et virkelig godt stykke arbejde, og vi kørte, som vi gerne ville, konstaterer Michael Valgren.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?