25. februar 2020
Anders Antonsen havde ikke de store problemer med at spille sig i tredje runde ved VM i Basel, da han understregede sin gode form mod malaysiske Daren Liew. (Arkivfoto)
Anders Antonsen havde ikke de store problemer med at spille sig i tredje runde ved VM i Basel, da han understregede sin gode form mod malaysiske Daren Liew. (Arkivfoto)
Foto: Toshifumi Kitamura/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Antonsen og Blichfeldt åbner VM med overlegne sejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antonsen og Blichfeldt åbner VM med overlegne sejre

Anders Antonsen og Mia Blichfeldt var overlegne i deres kampe i anden runde ved VM.

Sport - 21. august 2019 kl. 16:34
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De to formodede stærkeste danske singlespillere ved VM i badminton er uden de store problemer klar til tredje runde. Anders Antonsen og Mia Blichfeldt gjorde begge kort proces, da de indtrådte i turneringen onsdag i anden runde.

Danmarks største medaljehåb ved VM, Anders Antonsen, skuffede ikke, da han første gang var i aktion i hallen i Basel.

Femteseedede Antonsen leverede en glimrende præstation i andenrundekampen mod Malaysias Daren Liew, som blev slået forholdsvis sikkert i to sæt med cifrene 21-17, 21-13.

Den 22-årige dansker var i god kontrol fra start, og fra 4-4 satte Antonsen kursen mod sejr i første sæt.

Ved opholdet midtvejs var han foran 11-6, og trods lidt dansk sløseri undervejs og nogle skarpe stik fra Daren Liews forhåndsside kørte Anders Antonsen sættet i land med 21-17 på sin tredje sætbold.

Til gengæld havde danskeren det svært i indledningen af andet sæt.

Sidebyttet havde sendt Antonsen over på medvindssiden, og det gav problemer med at finde længden på slagene.

Det gav malaysisk 4-0-føring, inden Antonsen fandt rytmen på banehalvdelen.

Herfra tiltvang han sig imidlertid også et solidt overtag, og modløsheden forsvandt stille og roligt fra modstanderen, i takt med at Antonsen leverede flere fremragende slag.

Fra midtvejs i sættet var der niveauforskel på de to spillere, og det endte med sikker dansk sætsejr og en billet videre i turneringen.

I tredje runde, der svarer til ottendedelsfinalen, skal Antonsen møde japaneren Kanta Tsuneyama, der er seedet som nummer 13.

For Mia Blichfeldts vedkommende var der tale om en endnu mere overlegen sejr. Hun vandt 21-8, 21-16 over belgieren Lianne Tan.

Den 12.-seedede dansker var overlegen i alle spillets facetter, og hun spillede sig på ingen måde ud i sin første kamp ved VM. Lidt sløseri i slutningen af andet sæt gjorde, at Blichfeldts sejrscifre blev en anelse mindre.

Der venter sværere modstand torsdag i tredje runde. Her skal Blichfeldt møde inderen Saina Nehwal, der er seedet som nummer otte.